sinirlenmemek için medyayı takip etmiyorum mısır darbesini birisi özetlerse
çok sevinirim anladığım kadarıyla nasıl tc de ulusalcı kemalist bir kesim var ve bunlar ergenekon darbesini islamcılara akp ye yapmaya çalıştılar ama başaramadılar ve generallerin çoğu hapse girdi galiba mısırda da akp gibi dinci yobaz bir hükümet vardı laik ordu darbe yaptı mısırdaki dinci hükümeti devirdi şimdi halk gene dinci hükümeti geri getirmek için eylemler yapıyor ama ordu koltuğu bırakmamak için eylemleri halkı öldürerek de olsa bastırıyor mısırdaki darbe konusunda sadece levent üzümcü şamil tayyar polemiğini okudum başka bir bilgim yok bu yüzden yazdıklarım çok yetersiz olabilir ve belki de yanlış olaya hakim biri olayın gerçeğini yazarsa sevinirim

AKP'li vekilden ölüm tehdidi!
AK Partili Şamil Tayyar, ünlü oyuncu Levent Üzümcü'yü Twitter üzerinden tehdit etti.
Son güncelleme: 14 Ağustos 2013 17:43 Mynet haber bugün 9.671.264 defa, bu haber 82.681 defa okundu.
Sosyal medya üzerinde oyuncu Mehmet Ali Alabora’ya linç sürerken, şimdi de AKP Gaziantep Milletvekili, oyuncu Levent Üzümcü’yü hedef gösterdi ve örtülü şekilde ‘ölümle’ tehdit etti.
Gezi Parkı hareketine de büyük destek veren Levent Üzümcü’nün yazdığı “Polis ülkende fişekle odunla vatandaşlarını katlederken kahraman, mısırda katlederken cani. Katledilen burada terörist, mısırda şehit.” tweetine karşı AKP Milletvekili Şamil Tayyar harekete geçti.

Tayyar Üzümcü’yü hedef göstererek, sayfasında şu tweeti paylaştı:

“Levent Üzümcü Mısır’ı Taksim’e benzetmiş! Eğer benzeseydi şimdi seni alkışlarla uğurlayıp arkandan ışığı bol olsun diyorlardı!”

haber.mynet.com

 

adamlar secim yapmış ve iktidara birileri gelmiş sen kimsinki elinde silah var diye hukumeti al aşşa etmeye çalisiyorsun ve kendi halkına kurşun sıkıyorsun.bundan once cokmu demokratık din de şimdi gelen iktidara darbe yapıyorsun diye ozetleye bilirim.
heriflerin basında husnu mubarek diye bi tip vardı yıllarca kralcılık oynadı halkına,bu gitti halk secimle mursiyi getirdi asker sen kalk darbe yap,hassiktir derler adama..

jamswety

halk devrimi olacaktı, darbeciler engelledi.
Geçen defa da, mübarek giderken, halk devrimi olacaktı; mursiciler ayak bağı oldu. Seçime katılım çok azdı, mursi seçmen statüsündeki halkın yüzde 15 civarının oyunu almasına rağmen sdçime katılım az olduğu için yüzde elliyi aşkın oy aldı.
Meşru olmayan gitti, başka bir meşru olmayan geldi.
Sebep sonuç ilişkisi bakımından benzetme yapmak gerekirse mısır'ın 27 mayısıydı.

dafaiss

halk hüsnü mübarek'i devirdi geçen yıl bilirsin; sonra seçime gidildi. ama bu seçime 80 milyonluk ülkeden sadece 8 milyon kişi oy kullanmış daha bugün okudum. silah zoru ve baskıyla sandığa çekilmeye çalışılmış halk ama gide gide ülkenin oy kullanabilen halkından %50'si seçime katılmış. mursi %25, rakibi %20 oy almış. fakat mursi seçimden sonra zorbalık, diktatörlük tarzı işlere giriştiği için halk onu da istemedi. ayaklandılar vs derken asker müdahale etti. en son ben takibi bıraktığımda asker mursi'yi gözaltına almıştı ve bi yerde saklıyodu.

gupon

demokrasi ve özgürlük denen şey kan dökülmeden malesef olmuyor.şu an oy verdiği başbakanını sevip savunan bir grup, darbeye başta sevinmiş fakat darbecilerin protestoculara uyguladığı şiddet yüzünden taraf değiştirip başbakanı için protesto yapanlara katılan grupla birlikte direniş uyguluyorlar.insan hakları ihlalleri, ölen, sakat kalan insanlar var, gerçek mermi kullanılıyor, olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasakları var.korkulan protestocu grupların da canlı bomba vs. yoluyla karşılık vermesi öyle bir şey olursa yıllarca sürebilecek bir iç savaşa neden olabilir ve her iki taraf için de çooooooook zararlı olacak.protestocuların başarıya ulaşmasının tek yolu olarak pasif kalarak ölerek ama karşılık vermeyerek ulaşabileceği söyleniyor.

bunları gupon'a devam mahiyetinde yazdım

panthera onca

önceki yıl diktatörlüğü darbeyle bitiren halk seçime gitti, gelen mursi de verdiği sözleri unutup dinci diktatörlük kurmaya kalktı, bu sefer halk yine ayaklandı, bir kısım da mursi'yi destekleyen kesim olarak farklı meydanlarda karşıt eylem yapıyordu ama şiddet yoktu. sonra ordu amerikadan desteği alınca gaza geldi mursi'ye "halkı dinle olayları yatıştır veya istifa et yoksa 2 gün içinde olaya el koyucaz" dedi. ilk başta mursi taraftarlarına saldırmaya başladı, sonra darbe olunca devrimci kesim de katıldı olaylar büyüdü. bizdekine göre daha vahşi bir tutum var, gerçek mermiler, çok sayıda ölü vs.

türkiye'de ki yansımalarına gelirsek, orduyu bitirmek isteyenler halkta ordulara karşı nefret geliştirmek için bu olayı kullandı, ordular hep darbeci bakın mısır'da din kardeşlerimizi öldürüyorlar dedi. gezi direnişçilerine "oh oldu öldü" "gözü çıkmış iyi olmuş keşke kafası kopsaymış" diyen, polisin mısır ordusundan tek farkının gerçek mermilerle insanları taramamasını göremeyenler bir anda devrimci yanlısı oluverdi.

r_u_h

sanırım olay netleşti mısırda iktidarda dinci bir hükümet varmış ve abd nin desteğini alan laik ordu darbe yapıp dinci hükümeti devirmiş dinci halk dinci hükümeti tekrar iktidara getirmek için ayaklanınca ordu bunu şiddet kullanarak bastırmış tc de de akp liler tabii ki ayaklananları destekliyorlar cevap yazanlara teşekkürler

tenayzagor

2005 te yapilan bir onceki secimdeki secmen sayisi 7 milyon
2012 de yapilan devrim sonrasindaki ilk secimde oy kullananlarin sayisi 26 milyon.
ikinci tur secimlerinin sonucunda mursi %52 oy alarak cbaskani oldu.
haziranda tahrir'de baslayan gosterilere gelen surec icerisinde misir basininda mursi hakkinda olumsuz yorumlar cikmaya basladi. halk meydanlara cagrildi.
darbe sonrasinda mursi tutuklandi ve destekcileri rabia ve nahda meydanlarini doldurdu. bir aydan fazla bir suredir de meydanlardaydilar.
ordu defalarca meydanlar bosaltmaliari icin brosur dagitti ve mudahale edecegini acikladi. meydanlardakiler mursi serbest birakilmadikca evlerine donmeyeceklerini soylediler.
ve dun itibari ile de ordu silahli mudahalede bulundu.

ozet olarak boyle. bunu dinciler vs diye ele almak cok sig bir yaklasim. darbeyi acikca destekleyen suudi arabistan ve birlesik arap emirliklerini goz onunde tutmak lazim. israil de zaten basindan beri darbeyi destekliyor.

yani o kadar basit degil. cok cesitli kaynaktan okuma yapmali.

jamie
1

mobil görünümden çık