[q]
(3) 

üç sarı şerit

dento #644475
aşağıdaki resimde çizmeye çalıştım. o hattı kullananlar vardır belki aranızda. topkapı-sultançiftliği tramvay hattının yerin altında olan duraklarında resimdeki gibi 3 sarı şerit var. çok uzun zamandır merak edip duruyorum. güvenliğe de soramadım bir türlü. ne işe yarar o şeritler? platformun karşısındaki duvarda bu çizgiler. beyaz fayansın üstüne yapıştırılmış alt alta 3 sarı şerit. hep aynı noktada olmuyor veya en başta/sonda/tam ortada değil. değişiyor yeri.

i.imgur.com


 

görme engellilere yol göstermek için. kabartmalı oluyor bunlar dönüş bölgelerinde de daire şeklinde oluyor

e m c

@e m c, görme engelliler için olması imkansız çünkü dediğim gibi, platformun karşısındaki duvarda. hani bekliyoruz ya tramvayı, arada raylar var, rayların ötesinde duvar var bakıştığımız, işte o duvarda. 70-80 cm uzunluğunda şeritler.

dento

bence böyle şeylere çok anlam yükleme. bizim burda da anayolun ortasında kırmızı şerit var ama yarım. yani yolun bi tarafından başlamışlar, dörtte üçü kadarını boyayıp gitmişler. belediyeyi aradım sordum ne iş diye, işçilerin boyası bitmiş öyle bırakıp gitmişler. dedim elinize sağlık çok güzel olmuş aq.

adin ne zenci
1

mobil görünümden çık