
valla öyle google dan basit bir arama yaparsa göremez ama eğer işin içine özel bir arama yöntemi girerse o zaman sıkıntı. ki devlet de bu noktada hiç amatör bir kurum değil. gerçekten aramak isterse arkadaşlarına attığın mesajı bile okur diye düşünüyorum.


anca kapak fotoğrafı gözükür facebook da onu da kendini, aramaya kapatarak bi nebze gizleyebilirsin. onun dışında göremezler bir şey.


twitter'ı da kendi adına açmazsın oh miss.


belediye yapabilir mi? zor. ancak oradaki eleman sağlam bi hacker falan olacak o zaman mümkün. ama devlet? elbette ki...


Genel olarak başvuran çoğu insan privacy konusunda beceriksiz oluyor, paylaşımları halka açık oluyor, veya cover photo'ları mesela kısıtlanamıyor, orada belli ediyor düşüncesini/fikrini/olumsuz olabilecek şeylerini. Oradan hareketle bile epey bilgi edinebiliyorsun. Aynı şeyi ben de yapıyorum şirkete yeni stajyer alınacağı zaman.


olumsuz şeyden kastı neymiş?


@ruh
yahu herhangi bir eleştiri falan felan.
privacy olaylarını kapatmış birinin paylaşımlarını göremez diyorsunuz he mi? Hmm. Pek emin olamasam da öyle olsun. :p


birçok şirket de aynı şeyi yapıyor. üniversiteden yeni mezun tıfıllar her şeyi biliyorum edası ile gezerken privacy nasıl yapılıyor beceremedikleri ya da kendileri popüler olmak uğruna kendileri öyle istediği için facebuk, twitter da ne paylaştıysa ortaya kabak gibi çıkıyor.
defalarca gördüm polise, hükümete sayfalarca facebuk üzerinden küfreden adamın ik cılar tarafından mülakata dahi çağrılmadığını.
