takvimin kökeni ne 1 yıl neden 12 ay 24 ay da olabilirdi

1 ay yaklaşık 30 gün çeker ama 1 ay 15 gün çeker deselerdi 24 ay olurdu senede 365 gün var 1265 günde olabilirdi bu kaleme neden kalem denmesi gibi biri öyle demiş öyle kalmış takvim de o hesap dahası (bundan sonrası alacakaranlık kuşağı) zaman ne zaman nedir somut mu soyut mu kavramdır metin akpınar ın güle güle filminde dediği doğruydu sanki zaman yok biz zamanın içinden geçiyoruz neden canlıların yaşlanması ve ölmesi zaman kavramıyla bağdaştırılmış gerçekten zaman var mı ne nedir sorular sorular sorular ve hayat akıp gidiyor yorgunluk ve sessiz gece


 

Cümlelerinde nokta da olabilirdi.

hlidskjalf

ay adı üzerinde dünyanın uydusu olan ayın bir dönüşünü tamamladığı 28 günden geliyor. daha sonra roma imparatorları bazı aylara kendi adını vermiş, her biri daha öncekilerden altta kalmamak için kendi adını taşıyan ayın gününü arttırmış, diğer birinden azaltmış. bu yüzden temmuz ve ağustos arka arkaya 31 gün çekerken şubat 28 çeker.

r_u_h

619 karakter, 133 kelime, 1 cümleden oluşan bir duyuru açmışsın. bence bu daha ilginç

deliveryourvoice

çünkü eskiden bir sayı ne kadar çok sayıya bölünüyorsa o kadar güzel oluyordu. (metrik sistem sonradan çıkmıştır), saatin 24 saat olması, dk'nın 60 olması, tam açının 360 olması, bunlar hep o sebeptendir. örneğin salise sonradan bulunmuştur ve salise bulunduğu sırada 100'lük sistem de bulunduğu için salise 100'lük sistemdedir. bu konularda lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi diye 5 ciltlik bir kitap var çok eğlenceli bilgiler var içinde kesinlikle öneririm.

not: tikleri unutmayalım unutanları uyaralım.

insan opusen hayvandir

ay takvimine göre ay bir yıl içinde 12 defa dolunay olur. ya da 12 defa aynı evreyi görür.

sanırım bunla ilgili bir şey işte. 365 de dünya güneşin etrafında tam bir tur attığı için.

ya ben lan neyse

Bu soruların sayılarla ilgili olanlarının cevaplarını şu seride bulabilirsiniz
goo.gl

whoosie
1

mobil görünümden çık