teşekkürler.
EDİT: Olum soruyu çarptırmayın nan. illa görüyorum benim küçük marketimde bile bugün tarihi bitecek 2 kasa içecek , 10 kutu peynir var diyelim. ülke geneline bakarsak çılgınca bir miktar eder.. ne oluyor onlar?!!! :) kim nasıl kullanıyor daha sonra bunu merak ediyorum.
Üreticiye iade ediliyor. Üretici ne yapıyor bilmiyorum.
cikolata filansa buyukbas ciftliklerine veriliyor buyukbaslar cok seviyor cikolotayi. meyve suyu posasi da seviyolardi yanilmiosam.
süt ürünleri fabrikaları için konuşuyorum,
tarihi geçen süt, peynir, yağ vs. marketlerden iade geliyor iade mallar ilk üretim bandına gidiyor kimyevi tüm ayarlamaları yapılarak tekrar paketlenip satışa çıkıyor. (çoğu hazır gıda fabrikası bu sistemle işliyor)
yani çöpe giden bir damla süt yok devamlı dönüşüm halinde.
haa birde yediğiniz o çok değerli markaların süt ürünlerinin yarısı süt tozuyla yapılıyor.
bulursanız o pis dediğiniz sokak sütçülerinden alın sütü. pastorizeymişde sağlıklıymış pehh.
beyaz et için konuşuyorum firma iade alır, entegresine gönderir orada yeniden işlenebilecek olanlar işlenir ve çeşitli katkılarla nugget schnitzel olur :)
Çoğu Arkadaşlar güzelce sallamış işkembei kübradan bi şarkı vardı ufak at ufak atta ...
Süt ürünlerinde yanlızca yoğurt 1. Stk dan sonra daha ıfak marka etiketleriyle ve daha çok cattink etiketleriyle ekşi yoğurt diye kakalanır onun haricinde süt dağıtımı zaten ıfak marketlere 2/3 günde bir yapılır günlük süt gelen yerlerde çok şişe süt çok nadir iade gelecek şekilde dağıtılır mal basılmaz çıkan iade çöpe gider. Ülker 1 yılda 150 / 200 ton iade alır dağıtımında prim sistemindeki hatalardan dolayı ayrıca ıfak esnafın 1.dusmanıdır bu iadeler marketlerden sık sık toplanmaz yani bugun tarihi geçti hemen ver olmaz tarihi geçen mallar biraz biriktirilir sonra alınır bu ürünler köpek maması yapılır özellikle bisküviler eti geçen yıl 38 ton iade mal toplamıştır ve bisküvi kek grubunda satışları ülkerden fazla olduğu halde bu rakam tam bir pazarlama stratejisi başarısıdır . Gıda sektorunun içinden sevgilerler
tereyağı için konuşuyorum; tarihi geçen ürünler üreticiye iade edilir, iade alınan ürünler kimyasallar ve tereyağı özü katılarak çoğulukla farklı marka ile yeniden piyasaya sürülür.
Öğrnci yurtlarına veriliyor coğu.