2011 yılında yerleştiğim okuldan kaydımı sildirip yeni kazandığım bir bölüme kayıt yapmak istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama okuldan kaydını sildiren birisi yeni okuluna kayıt yapmak istediğinde tecilli görünmediğini (kaçak) söylemişler. Askeriyeye gittiğinde ise bir okula kaydı olmadığı için askere gitmesi gerektiği söylenmiş. Gerçek olabilir mi bu yoksa mesanesinden mi uydurmuş yazan kişi? Şimdi ben kaydımı sildirirsem cenderme peşime düşer mi? Böyle bir olay yaşamamam için ne yapmam gerekir? İstediğim zaman tecilimi uzatabiliyor muyum? (29 yaşın altındayım)

Son olarak kayıt nasıl siliniyor. Haftalık üniversite yönetim toplantılarını beklemek gerekiyormuş. Öğrenci işlerinden halledilemez mi bir günde?


 

bunları kimlere sordun bilmiyorum ama o kişilerle bir daha muhatap olma, bu kadar sallanmaz lan. neyse, kaydını sildirince zaten direkt olarak yeni okuluna gideceksin kayıt olmaya. askerlik şubesi senin öğrencilikten çıktığını tespit edemeden yeniden öğrenci olacaksın işte, ayrıca bir şey yapmana gerek yok.

kayıt sildirme olayı da öğrenci işlerinden halledilebiliyor bir günde. ilişik kesme formu falan dolduruyorsun, bir kaç yere imzalatıp lise diplomanı alaraktan siktiri yiyorsun.

zgrydn

Yok yine internet üzerinde okumuştum yazıklarımı. Belki de 29 yaş üstündeydi bilemiyorum. Teşekkür ederim bilgi için baya kafamı kurcalıyordu.

kadirgali huseyin olmayan adam

yaş durumu biraz farklı ama ben benzer bişey yaşadım, özetleyeyim; siz bir pay çıkarın: yaş 19, sınava ikinci girişimde bir yeri kazandım, güz döneminin sonlarına doğru bölümü sevmediğime karar verip sınava tekrar hazırlanmaya başladım. Ertesi yaz da sınava girdim, kazandım, yerleştim. Sınav sonuçları belli olmadan önce okula gidip kaydımı sildirmiştim, yerleştirme sonuçlarına dek öğrenci değildim yani kağıt üstünde. Askeri şubeye lise diplomasıyla gittim tecil için nolur nolmaz diye (bu sırada yaş 20), yerleştirme sonuçları açıklansın yerleşirsen bir şeye gerek yok diye geri yolladılar beni. Bir de şubeye gitmemin sebebi sizdeki gibi beni galeyana getiren biriydi, aynı şeyleri söylemişti bile diyebilirim aşağı yukarı.
Yaş büyük diye farklı muamele yoksa durum bu. Ama sanmıyorum yani.

dafaiss

bir de 2011 demişsin, harç borcun çıkabilir belki ödemediysen; şu an kaldığın şehrin dışındaysa ona göre tedarikli git ki kayıt silme aşaması sırf bu yüzden uzamasın.

dafaiss

Harç borcu nedir bilmiyorum ama kredi geri ödemesi ise kredi almamıştım. Teşekkür ederim bilgiler ve uyarın için.

kadirgali huseyin olmayan adam

okulunun yönetmeliğini bul. ilişik kesme ( kendi isteğiyle ) başlığında istenilen şeyleri götür. aslnda götüreceğn bişey yok benim tecrübeme göre. ama okulun belki farklı uygulaması vardır. senden kütüphane kaydını, sağlık kaydını ( üniversitenin sağlık birimi mediko denir genelde ) , şayet besyo ya üye isen ordan kaydını silmeni isticekler. muhtemelen bir gün içinde bitirirsin. askerlik kısmını tekrar bir üniversiteye bu yıl kayıt yaptırmıcaksanız bilmiyorum. tekrar üniversiteye girerseniz bu yıl. ösys belgesi ve diploma fotokopisi ile askerlik şubesinden yeni tecil alabiliyorsun.

ete summer

Yönetmeliğe baktım ama bir şey götürüleceği hakkında bir şey yazmıyor. Teşekkür ederim cevabın için.

kadirgali huseyin olmayan adam

Bu hafta tüm söylediğin bu işlemleri yaptım, anlatayım.

2011de kaydolduğum Uludağ üniversitesinden kaydımı sildirmek istiyordum. Sildirmeden askerliği bir yoklayayım dedim sıkıntı çıkmasın. Şubeye gittim sordurdum. Okul bildirmesi gereken öğrenci belgesini hiç bildirmemiş. 2 yıldır yoklama kaçağı gözüküyormuşum.
Okula gidip öğrenci belgesi aldım ( Normal öğrennci belgesi değil, ek c-2 belgesi deniliyor, askeriye için özel bi öğrenci belgesi)
Aldığım belgeyi askerlik şubeye götürdüm, 15 dakikalık bir işlemle 2019 a kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi aldım.

Ardından okula dilekçe verdim. Yönetim toplantısı çarşamba oluyormuş uludağda.
Salı dilekçe verdim, perşembe kaydım silindi ve gidip diplomamı aldım.

92liyim bu arada.

Yeni okula kayıt olurken, okul askerlikle ilişiği yoktur belgesi isticek. O yüzden askerliği mutlaka hallet

hatunlarin tercih ettigi pic
1

mobil görünümden çık