selamlar,

dün evde yatak bazasının köşesine ayak serçe parmağımı çarpmak suretiyle tırnağını komple kaldırdım. dibine yakın bir yerden tırnağın kırıldığı çizgi gözüküyor ama kaldırmayı denemedim kendim. kalktığına da bizzat şahit olmadım ama tırnak anında komple morardı ve tüm çeperinden kanama başladı fazla miktarda.

hastaneye pansumana gittiğimde hemşire "tırnağınızı çekmemiz gerekebilir" dedi. pek haz etmediğim bir işlem olduğundan istemedim, kendiliğinden düşer nasılsa diye düşünerek. bir yandan da diyorum acaba çektirsem belli riskleri de ekarte etmiş olur muyum acaba? bu akşam doktora gideceğim tekrardan ama önce aklımda birkaç soru var:

1. tırnak çekilirken lokal anestezi uygulanıyor mu? yoksa direkt asılıyorlar mı kerpetenle?

2. çektirmezsem ne gibi sıkıntılar olabilir?

3. çektirirsem ne gibi sıkıntılar olabilir?

şimdiden teşekkürler, köşeli mobilyasız günler...

 

ahah diğerlerini bilmiyorum da 1. soru çok iyiymiş. Tabi lokal yaparlar direk kerpetenle asılanlar genelde filmlerdeki işkenceciler oluyor :P hatta iğne bile yapmayabilirler sprey var onunla uyuşturabilirler ama bilemem.

Bir de geçmiş olusn.

inugard

Değil serçe parmak, ayak başparmağınızın tırnağını bile çekseler hissetmezsiniz. İşin püf noktası şu: uyuşturucu iğne baklava dilimi gibi, parmak kökünün her iki yanına da yapılacak. Yani iğne parmak kökünden, ortadan, tırnak istikametinde tek delik açarak girecek, sonra sağa ilerleyecek ve uyuşturucuyu yapacak, delikten çıkmadan, sola ilerleyecek ve uyuşturucu yapacak.

Ama ennnnn önemli nokta, iğne yapıldıktan sonra en az 5 dakika beklenecek. Beklemezlerse, canınız yanar.

Uyuşturucu etkisi geçtikten sonra ağrınız olur tabii. Ağrı kesiciyle idare edeceksiniz.

ABD nooldu?

compadrito
1

mobil görünümden çık