Bu elemanları hayatta boş geçmem. Mutlaka dergilerini alırım da bazen kafamda "acaba?" sorusu beliriyor. Güvenilir mi bu insanlar?
Not: Yeteri kadar cevap alındıktan sonra duyuru silinecektir.
Not2: Engelli olmayıp dergi satanları kastediyorum.


 

güvenilir derken? çalıştığım yerde bir amcamız böyle bir işle iştigal ediyor.
dernekten, tanesi 2 liradan 100 dergi alıyor, 5 liraya satıyor. dernek 200 lira kazanmış oluyor. amca da, 40 dergiden sonra kara geçiyor. win-win.

marcelorios

marcelorios: Her zaman 5 lira vermiyorum. 10 lira verdiğim de oluyor. Yardım için yapıldığını, bu arkadaşları da gönüllü zannediyordum.

Simrug

asla güvenilir değiller... aradık bir ikisinin verdiği yerleri tanımıyorlar bile...
sen de telefonla sor ondan sonra ver...

inanmazsan inanma

inanmazsan inanma: Valla ayak üstü görüyorum, karşıma çıkıyorlar; ben de pek sorgulamasını yapmıyorum.

Simrug

güvenilirlik değilde, sonuçta o dergiyi satan insanlar parayla çalışıyor. gönüllü değiller yani. ne bileyim dergi 5 lira mı 2 lirası onlara kalıyor. aynı şekilde greenpeace de mesela gönüllüler değil çalışanlardan oluşuyor. ben bu yüzden hiç almıyorum o dergilerden. çünkü verilen paranın tamamı gitmiyor engellilere ama tabii ki bir kısmı gidiyor. bu tür stk ürün satışlarında gönüllü çalışan olarak bildiğim sadece lösev var.

cilekli krep

bir kaç kere ben de satmıştım. derginin asıl fiyatı 2 lira. onlar 5 liraya satıp 3 lirayı cebe atıyorlar. yani sen 10 lira verdiğinde satan kişinin cebine 8 lira giriyor. engellilere değil satana yardımcı olmuş oluyorsun.

p girl

vicdanının sesine kulak ver.

jamswety

bence özel bir sebebin yoksa duyuruyu silme, bu konuyu araştıran insanlar faydalanabilir.

cilekli krep

Engelsiz Yaşam Platformu'na ait bir billboard reklamı diyor ki: "Bizim adımıza satılan dergi, kitap, kırtasiye ürünlerini satın almayın. Biz yardım istemiyoruz, haklarımızı istiyoruz."

Ayrıca söylendiği gibi, banka hesapları veya şehirlerdeki şubeleri varken bu tip aracılar gereksiz.

grgn
1

mobil görünümden çık