fark ettiğim kadarıyla son 2 senedir dikkatsizlik ve unutkanlık alanında acayip artış oldu. mesela çok bilindik bir şarkının ismini veya grubun ismini o anlık unutuyorum, ama ney nasıl bir şey olduğunu biliyorum. anahtar kelimeler kullanarak şarkıyı o şekilde aklıma getirebiliyorum. bazen de çok zorlanıyorum gerçekten. yaş 24, cinsiyet erkek.

yine bir örnek... direksiyon sınavından önce direksiyon eğitimlerinde, araba kullanırken nerede olduğumu unuttum. yani arabada mıyım, başka bir yerde miyim bilemedim. o anda boş boş bakınıyor olduğumu fark ettim, ama direksiyonu yola göre tutuyordum, sinyal vermişim, vites değiştirmişim...

geçen yıl dikey geçiş sınavına hazırlandım... her şey çok güzeldi baştan, daha sonra sınav zamanı daraldıkça stresler yaşamaya başladım, çöküntüler oldu, dikkatsizliklerim çok oldu. bu dikkatsizlikler sınavda da etkiledi beni. "sınav anında yine boş boş sınav kağıdına bakıyordum herhalde 2-3 dk olmuştur, belki de abartıyorum, sonra kendime geldim. çok etkiledi.

şu son zamanlarımda da takıntılar ortaya çıktı. mesela elimi, yüzümü yıkarken... bir kere yüzümü yıkıyorum, ardından istemsiz bir şekilde 2.-3. kez tekrar yıkıyorum..
demir para biriktiriyordum 1 senedir. kumbara misali. geçen gün onları sayayım dedim, 10krş'ları sayarken (200 küsür vardı) 100'ü geçtikten sonra afalladım, tekrar başladım, 50 ye geldim acaba doğru mu saydım diyerek tekrar baştan başladım ve en sonunda 30'a gelince kağıda yazdım...
mesela abdest alıyorum, acaba şunu atladım mı diyerek baştan başlıyorum.


aklıma gelen bunlar... ne yapmam gerekiyor, eğer hastaneye, doktora gideceksem hangi bölüme gitmem gerekiyor? gerçekten kendimden endişe etmeye başladım. ve bu sene tekrar dikey geçiş sınavına hazırlanacağım hem de bir işte çalışıyor olacağım... yine stres yüksek derecede olacak...

**** ek olarak, açtığım başlıklardan da bilinir belki, çoğunu da silmiştim. 5 yıllık kız arkadaşım ayrıldı benden. sebepsiz yere, bir kısa mesajla. son 1 senedir uzatmalarda gibiydik kabul, ben bırakamıyordum alışkanlık olmuştu, sonu olacağını biliyordum. onun ayrılışı 1 hafta evden çıkamama neden oldu. ve bu kız 5 senede kişilik olarak beni çok değiştirdi. çoğu şeyime karıştı, oraya gitme bunu yapma, şununla konuşma, istemiyorum vs... sevgidendir sanıp kabul etmiştim her şeyi. arkadaşlarım 5 seneki önceki halimle, şu anki halim arasında çok fark görüyorlar.

gerçekten bu sorunlarımı çözmem gerekiyor, ileriki yaşantımda, evlilikte çok sıkıntı yaratır, sağlıklı düşünememe gibi bir çok olaya sebep olur... diye düşünüyorum.

 

psikiyatriste gitmen gerekiyor.

rock n roll

sizde bir çeşit dikkat dağınıklığı problemi olabilir. bunun için yukarıda arkadaşın söylediği gibi psikiyatri ye de gidilebilir. ama işinin ehli ve vakti olmayan biri doğrudan ilaç önerebilir diye tereddüt ettim. güveneceğiniz bir psikolog ile görüşme şansı bulabilirseniz güzel olur. düzenli psikoterapi ile bir çok sorunda aşama kaydetmek mümkün.
kız arkadaş meselesi elbette üzücü. fakat geride kalmış, hatta bu kararın sizin kişiliğiniz adına da sanırım daha olumlu olmuş. bunun geçiş zamandaki stresi bile etkilemiştir belki.
Sorunlarımız hep var, ama bunlardan kurtulmak için adım atmak hoş bir davranış bence.

simten

psikiyatriye gidebilirsin ama çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum. psikologa gitmek daha mantıklı olabilir.

unutkanlık konusunda hakikaten endişeliysen norolojiye git, altta yatan bir hastalık var mı yok mu onlar halleder.

bana sorarsan sabahlara kadar sevişmen gerek dostum.

the kene
1

mobil görünümden çık