selamlar, yine ben ve yine bir alerji mevzusu.

kalıcı dövme yaptırmayı düşünüyorum ama oldukça kararsızım. yaptırmayı düşündüğüm şekli öncelikle geçici dövme olarak vücudumda bir süre taşımak istiyorum, eğer memnun kalırsam da kalıcı olarak yaptıracağım.

yalnız şöyle bir durum var ki, çocukken iki üç kez geçici dövme yaptırmıştım şu hint kınası ile yapılanlardan ve dövme yapılan yer bir güne kadar deterjan baloncukları gibi kabarıyor. ilk dövmeden sonrakinde alerjim var demiştim özellikle ve dövmeci adam "bu kına alerji yapmaz." da demişti ama yapıyor işte. dövme yapılan yer zevke gelip kabarmıyor ya?

sonuç olarak, benim geçici dövmede hangi malzemeyi seçmem gerek (yani öyle seçenekler varsa)? bir de istanbul için yer tavsiyesinde bulunmanız mümkün olabilir mi?

 

kına ile (her türlü kına) gerçek boya bir değil. malzeme değişikliği yok. kaliteli her dövmecinin boyası da iyidir zaten. alerji değil de teniniz dövmeyi kusabilir kabul etmeyebilir. o yüzden üstünden geçilir kusarsa.

female demon

hint kınası yaptıranlarda boyaya karşı alerji gösterme riski daha yüksek. dövme yapılan yerin dışında yüzünüz vs şişiyorsa yaptırmayın, boyanın kalitesi nasıl olursa olsun bazı insanlarda ciddi alerjik reaksiyonlar oluşabiliyor. tavsiyem bikaç gün önce nokta şeklinde bir test yaptırmanız.

meriadoc
1

mobil görünümden çık