macbook almayı düşünüyorum lakin bazı merak konusu hususlar var; arz edeyim.. hem kişisel işler için (surf ve film izlemek) hem de iş yeri işleri için (elektronik yazışma sistemi üzerinden resmi yazışmalar ve rapor yazma vs gibi) kullanılacaktır.

1)MS office ile ilgili sıkıntı yaşar mıyım? malum resmi daireler windows kullanmakta (hatta pek çoğu hala xp) dolayısıyla versiyon farklılıklarını aşmak konusunda çözümler var mıdır halihazırda? (bana gelen resmi yazılar ve benim göndereceğim yazıların karşılıklı versiyon farklılığı nedeniyle açılmaması gibi)

2)ayrıca windows kurmak ve macos ile windows arasında geçiş yapmak falan hızlıca, mümkün müdür mesela? windows krizine girersek diye.. (iş icabı yani, yoksa yemişim windowsu)

3)electroworld'den iphone almıştım, süper destek hizmeti denilen naneye bulaştım, sonra servis gerekti lakin rezalet bir hizmet ile 3 ay uğraştım, 3 kere gitti geldi falan.. o nedenle hangi mağazadan veya benzeri yerlerden almak garanti vaziyetlerinde başımı en az ağrıtır ya da ağrıtmaz (tr.de satış sonrası ağrımaması biraz zor tabi ama)

4)bir de air ile pro arasındaki en temel fark nedir ki acep? benim için taşınabilirlik 1.sırada geliyor o nedenle air.e yakınsıyorum ama macbook cahiliyim..

teşekkür şimdiden..

 

1- yaşamazsınız.
2- bi çok yöntem var, hızlıca geçiş yapılabildiği gibi aynı anda ikisini de kullanabilirsiniz. (bkz: parallels desktop)
3- bilkom ve ortakları.
4- air daha taşınabilir ve düşük hafızalı, düşük konfigürasyonlu, pro performans canavarı.

giderbey

Kişisel ve iş kullanımın için her iki model de senin için uygun. Macbook sistem özellikleri ve ekran kalitesi (retina) olayları nedeni ile biraz daha pahalı ama retina olmayan macbook modelleri de mevcut. Macbook yada air aldığında bence windows yükletme, windows yüklenen bir mac - ferrari arabaya opel motoru takmak gibi bir şey olur. Benim kullandığım tasarım programlarının arayüzü windows ve mac de farketmiyor. 3 ay oldu ve windowsu hiç aramadım bile. Windows 30 saniyede açılıyorsa os x 2 saniyede açılıyor :) Windows makinenin %30'unu sömürüyorsa os x %2'sini sömürüyor.

1) Microsoft Office Mac aldım hiçbir sıkıntı yok aynen windows taki gibi kullanıyorum outlook dahil.

2) Aynı anda os x ve windows kurulabiliyor ama bu harddiskini ikiye ayırmak anlamına geliyor ve iki işletim sistemi arasında geçiş makinenin yeniden başlatılmasını gerektiriyor.

3) Ben fiyat konusunda araştırma yapıp bir firmadan aldım, şu ana kadar sadece makine ile birlikte aldığım external sürücü çalışmamıştı, hemen gönderdim halledip geri verdiler. Düzgün profilde diyebilirim hizmetleri.

4) İkisi arasında incelik hafiflik ve performans farkları var. Hiç bir air macbook ile yarışamaz. Alacaksan adam gibi almak ve ömürlük olsun demek bence iyi fikir bundan bütçen var ise macbook al. Yeni macbook'ların üzerinde optik sürücü yok bu arada.

sbryldrm

1. yasamazsin, ben libre office kullaniyorum (free)
2. vmware yukledim, isim olursa hallediyorum (ihtiyac olmadi henuz hic)
3. vatandan al, bilkom garantili.
4. ben de arada kalmistim, cok ciddi islemci gucune ve dvdrom'a ihtiyacim yoktu, air 13 aldim, memnunum.

ekyil

Diger sorulara cevap verilmis. O yuzden;

4) Temel fark tasinabilirlik vs performans. Air daha hafif, daha ince. Pro daha kalin daha agir. Air performans olarak kaliteli bir PC'den daha performansli. Pro ise Air'dan bile performansli. Ben sizin yerinizde olsam, yapacaginiz isleri de goz onune alinca, Air alirdim.

crown

cevaplar ziyadesiyle fikir verici, teşekkür ederim, sanırım air alacağım..

dortbasimamur
1

mobil görünümden çık