Gençler selam, aramaya yüksek lisans mülakatı yazdım neredeyse tüm duyuruları okudum. Üniden mezun olalı 1 sene oluyor, Kpss'deki kısım haricinde bölümümle ilgili bilgiler hiç lazım olmamıştı. Şimdi yarın sabah erkenden mülakata gireceğim fakat kendime güvenmiyorum desem tam isabet olur. Var mıdır kem küm etsem de, bilgim yeterli olmasa da çok istediğimi gösterdiğimde yüksek lisansa alınabileceğimi düşünenler? Bi içimi rahatlatsanıza.
Efendilik, notlarımın iyi olması, ales'im ve üds'min fena olmaması da diğer artılarım :D



 

lisansı bitirmediğiniz okulun yüksek lisansına başvurduysanız, şansınız diğerlerine göre az.

mülakat dediğiniz bazı yerlerde ( örneğin marmara) sözlü sınavdan ibaret. adınız soyadınız okuduğunuz okul gibi sorulardan sonra, başvurduğunuz bölümle ilgili 2-3 soru soruyorlar.

neden yüksek lisans? sorusuyla karşılaşmadım mesela.

ales'in ve ortalamanın yüksek olması önemli bir avantaj sağlar.

onemiyok

Tırstığım yere parmak basmışsın dostum, lisansı bitirdiğim küçük bir üni başvurduğum ise biraz kalbur üstü sayılır. en azından Ankara'dakilerden biri sonuçta. sabah göreceğiz bu şartlar altında olacak mı olmayacak mı

yarım saat sonra editi: vay arkadaş iyi ki destek istedik "sitemli :D"

behzatc.

bir hedefiniz varsa, şu konuda çalışmak istiyorum ve istekliyim diyebiliyorsanız şansınız artar. o konuyla ilgili çalışan kişi mülakatı yapan ekipteyse ve ona kendinizi sevdirirseniz daha da artar.

bipolar

İlk mülakatta doğru cevapları verdim fos. Bir sene sonra duymak istediklerini verdim, oldu. Akademik kariyer (doktoraya devam) üzerinden yürüyün, efendi olun, olmuyorsa başka türlü olmaz zaten.

transall
1

mobil görünümden çık