bu üçü hakkında bilgi sahibi olup kıyaslayacak babayiğit varsa elinden öperim.
Ahahahah, herhangi bi bilgisi olan da paylaşabilir.
Senin bana bir Tuborg Gold borcun vardı, hatırlatırım.
İki oluyor bu cevapla.
Galatasaray Felsefe'den henüz bu sene mezun oldu arkadaşım. Harika bir Fransızcası, güzel bir İngilizcesi var. Zaten üniversitesinin kalitesini tartışacak değilim. Felsefe bölümünde Türkiye'de gerçekten fark yaratan bir eğitim veriyor benim gözlemlediğim kadarıyla GSÜ. Alanında uzman ve gerçekten başarılı hocaları var. Dünya felsefe tarihine geçmiş adamlardan bizzat ders almış hocaları bana uzun uzun anlattıkları için içim gidiyor şu satırları bile yazarken. İmkanım olsa gider ben okurdum o derece.
Koç Sanat Tarihi hakkında da bir iki kelime yorum yapayım: Koç'un birçok bölümünde okuyan tanıdıklarım var; fakat o bölümde yok. Ama yine de Koç Üniversitesi benim gözlemlediğim kadarıyla öğrencisine her alanda en fazla imkanı sunan vakıf üniversitelerinden bir tanesi Türkiye'de. Yurt dışı eğitim programları olsun, kampüs şartları, dil eğitimi olsun hep takdir edilesi. Tabii bunda aldıkları paranın da etkisi mevcut.
Bölüm olarak sanat tarihi ise, Türkiye'de aç kalma ihtimalinin yüksek olduğu bir alan. Yine bu bölümde okuyan arkadaşlarım daha ilk derslerinde kendilerine "mezun olunca alternatif meslek dalları seçmeleri gerektiği" üzerine bir konuşma yapıldığını söylemişti. Şahsi görüşüm ise entelektüel birikime inanılmaz katkı sağladığı ve yine yukarıda bahsettiğim gibi fırsatım olursa koşa koşa okumak isteyeceğim bölümlerden biri olduğu yönünde. Şu hukukla sosyolojiyi bitireyim, felsefeyle sanat tarihi okumak var aklımda benim de zaten. Sana da öneririm. ^^
Edit: Kıyas yapmadım da bildiklerimi, fikirlerimi söyledim. Bilgi hakkında fikrim yok, onu es geçtim.
gsü felsefe'den mezun insanlar tanıyorum. dahası ev arkadaşım gsü felsefe'de okuyor. dersler ilgisi olana çok güzel ama oldukça da ağır. sınavlara çalışırkene anaları ağlıyor. çoğu ders üçer saat. iyi ve tanınmış hocalar var. nami başer, ömer aygün vs. bir diğer yandan mezunların çoğunda ne edicem lan ben derdi var. eğer b planın yoksa ve para lazımsa ortada kalablirsin :) çok bi şey bilmiyorum aslında ama hazırlığı göze alamıyorsan gsü'ye gelme. okulu 6 senede bitirirsin. fransızcan çok kasmadığın sürece hiçbir zaman ancien frankolar gibi olamayacak.
ayrıca eğitim dünyada fark yaratsa ne olacak, akademi düşünmedikten sonra girer bir şirkete 3 kuruşa kölelik yaparsın :)
geçen sene kardeşim de bu civarlarda puan almıştı ve 3ü arasında kararsız kalmıştım ama kardeşim kararsız değildi bilgi siyaset'e gitti yüzde yüz burslu olarak ben kararsızlığımla kaldım.
bu sene hazırlığı okudu. oldukça memnun kaldı. ingilizcesi fena değildi şimdi oldukça iyi. derslerde devam zorunluluğu var. epey de ödev veriyorlar. grammer vocab, writing reading dersleri var. toplam 5 kurdan oluşuyor. ilk sınava girip derecen belirleniyor ona göre kurdan başlıyorsun.
okulu devam edip, ödevlerini vs. yapıp, bir de ekstra yazma etütleri var isteyen katılıyor, bunları yaparsan çok verimli geçiyor. hazılığından biz memnun kaldık. ama dediğim gibi yararlanabilmek için devamlılık ve çaba göstermek şart.
siyaset bilimi için kadrosu ve verilen dersler oldukça iyi. ben de siyaset okudum ama iü'de. bilgi ve istanbul'u kıyaslarsam bilgi fersah fersah önde diyebilirim. siyaset bilimi için gs, boğaziçi, odtü falan olmuyorsa ingilizce eğitim verdiğinden de bilgi iyidir. erasmus seçenekleri de çok fazla.
tabi okulda burssuzlar da olduğundan seviye yerlerde diyordu, haliyle burslular kadar başarılı değiller, istisnaları da vardır tabi.
diğer okulları bilmediğimden kıyaslama yapamıyorum.
edit: bu sene bilgi siyaset bilimi, liverpool üniversitesi çift diplomalı olarak da açılacakmış. tutarsa şahane olur. geçen sene açmadılar maalesef. çift diplomalı bölümü kazananlara ekstra ingilizce eğitim veriyorlar.