istediğim üniversitenin halkla ilişkiler bölümünün eğitim dili ingilizce ama benim ingilizcem yok denecek kadar az. sizce zorlanırmıyım? napsam?




 

hazırlıkta iyi asıl zaten düzeltemezsen kalırsın.

evil genius

Seçeceğiniz bölümün eğitim dili ingilizce ise muhakkak hazırlığı da vardır. Hazırlık demek, bir sene boyunca ingilizce ile yatıp kalkmak demek. Tembellik etmeyecek ve ciddi ciddi çalışacaksanız sizin için dolu dolu geçecek, büyük kazanımlı bir yıl olur. Böylelikle hem dil öğrenmiş olursunuz, hem de fakülteye hazır bir şekilde başlarsınız. Zorlanın zaten. Zorlayın kendinizi. Eğitim kişinin kendini zorlaması demek. Nasıl ki bedeninizi eğitirken kendinizi zorluyorsunuz ve bunun sonucunda bedeniniz gelişiyor, aynısı kişisel gelişim için de geçerli. Bugün bu zorluktan kaçarsanız, yarın yabancı diliniz olmadığı için daha büyük zorluk çekeceksiniz.

cuckoo

İngilizce hazırlık sıfırdan başlayıp öğreteceği için gereken önemi verirsen canavar gibi öğrenirsin. Dezavantajı nedir dersen, biraz İngilizce bilenler hazırlık süresince tatil yaparken, senin kasman/çalışman gerekir.

cosa nostra

bence internette takılacağına ingilizce çalış :)

mea maxima culpa
1

mobil görünümden çık