Her ülkede yargı kararlarında ara sıra rezil kararlar ortaya çıkar eleştirilir ama Türkiyede bu gelenek haline geldi sanki.tecavüzcüler salınır adam arabayla çarpar tutuksuz yargılanır.kadın aylarca koruma ister verilmez öldürülür.
Niye yargı bu duruma geldi?Hakimler avukatlar vs. çok mu eğitimsiz yetişiyor?Yargının iktidara yakınlığı vs. diye başlasam şimdi tecavüz ulan bu.16 yaşında kıza tecavüz etmiş adamı hiçbi zihniyet suçsuz bulamaz diye düşünüyorum.farklı birşey olmalı bu kadar vicdansız kararlar için.



 

neremiz dogru ki yargi iyi olsun?

hakim de savci da bu topragin cocugu. universitede insan olmayi degil hukuk bilgisini ogretiyorlar. gencliginde lise cikisina gidip kiz kesen adamlar da buyuyup hakim savci oluyor, kiz da mini etek giymeseymis diyor tecavuzcuyu serbest birakiyor.

bu paragrafta da politically correct olmak icin 'tabi isini iyi yapan istisnalar yok mu tabi ki var gak guk' falan yazmisim gibi yapin

joelskellington

kadrolaşma.
kadrolara istenen tarzda eğitim verecek, istenen tarzda düşünecek, talep edecek, yazacak,yaşayacak kitlelerin getirilmesi.. kadrolaşmanın tek etkisi iş istihdamında olmaz toplumun her yerinde senin benim kafamda bile yer alır.
hür, bağımsız değiliz ve olamıyoruz.

jimjim

ya bu yargı çok iyiydi de sonradan bozdu kafasına ayar oluyorum

vaktiyle iyi biriydi

kadrolaşmanın yanında kendi adamı olmayanların gözünü korkutma olayı var. birilerinin istedikleri kararları almayan ne hakimler, birilerinin istedikleri şekilde dosya oluşturmayan veya birilerinin istemedikleri kişileri suçlayan nice savcılar sürüldü, görevinden alındı, belki de ceza verildi. devlet onu korumazken adam ne yapsın çoluğu çocuğu var, "ben görevimi yaparım, vicdanım rahat olsun" diyen sürülüyor, görevden alınıyor yani. hele devletin umrunda değil eli sopalılar gelip çoluğunu çocuğunu dövse öldürse koruyanı yok.

r_u_h

günümüz iktidarı ile bağdaştıramayız yargının bu halini.
akp den önce de beterdi bu ülkede yargı. sadece şimdiki basın bu haberleri ön plana alır oldu.
bu ülkede darbeler, darbe girişimleri yaşandı. her gelen iktidar kadrolaştı. ayrımcılık had safhaya çıktı. zaten birçok yönüyle doğru olmayan anayasa her iktidarın oyuncağı oldu...
bununla birlikte siyasi ideolojilerin ön planda tutulduğu bir yargı manzarası uzun yıllardır varlığını sürdürmekte. hal böyle iken yargıya olan güven de zedelendi...

ne nicki be

mahkemelerin verdiği kararı beğenmeyen liderler, "yargı bağımsız değil, kuşatma altında" dedi.
aynı liderler lehte bir karar çıktığında, "herkes yüce mahkemenin kararına saygı duysun" dedi.

ne nicki be
1

mobil görünümden çık