sizce aydın/afyon/denizli gibi yerlerde uluslararası ticaret okumak mı mantıklı yoksa ege/hacettepede iktisat okumak mı ?
iktisat okuduktan sonra ithalat-ihracat sektöründe çalışmak isteyen biri çalışamaz mı ?



 

hiç düşünme, hacettepe'de iktisat oku.

neyapiyon bonapart

iktisatta lisans okursun, uluslararası ticarette master yaparsın ama kalkıp da uluslararası ticarette lisans yaparsan kendini kısıtlarsın ilerde iş bulma konusunda sıkıntı çekersin. kurumsal firmalar iktisat ya da işletme mezunu olmak diye şart koşar çoğu zaman. aklında bulunsun

kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci

isteyen istediği sektörde çalışır.
istersen kimya oku. yine istedikten sonra ithalat ihracat sektöründe çalışırsın.(kendi işini yapmaktan bahsetmiyorum. bu tarz firmalarda yine iş bulabilirsin.)
çok klişe olacak ama bu tamamen kendini nasıl geliştirdiğine ve hedefine bağlı.

ne nicki be

ismi afilli diye uluslarası ticaret bölümünün puanları saçma bir şekilde yükseldi. iş hayatında işletme iktisat her türlü döver bu bölümü. bir de hacettepe faktörü var. tabi ki hacettepe iktisat.

kafkef

ege/hacettepe iktisat. bölümden ziyade üniversitenin kalitesini ve bulunduğu ildeki sosyal-kültürel imkanları göz önünde bulundurun derim.
seçeceğiniz üniversitedeki yan dal çift ana dal imkanlarını araştırın böylece hem iktisat hem uluslararası ticaret diplomanız olur.
ha diğer üçü arasında bir sıralama yapmak gerekirse 1.denizli 2. aydın 3.afyon

nicki martin
1

mobil görünümden çık