arkadaşlar, şu ilkbaharın son çeyreğinde windows 8 kullanmaya başladım. ama bir çok sevdiğim ufak tefek ve cidden işime yarayan programlar çalışmıyor. pek popüler değiller ama benim için cidden önem arz ediyor. sırf bu sorunlar için windows 7 kullanasım var. bu arada 64bit kullanıyorum. bir arkadaşımın bilgisayarında hayal meyal hatırlıyorum. açılırken bi liste beliriyordu. listede xp ve vista vardı. ikisinden birini seçip takılıyodu. ben 8 kullanıyorum. ne yapayım ki doğru düzgün, windows 7'yi de rahat kullanabileyim. cidden detaylı bir şeyse cevap verenlere ve teferruatta bulunanlara şimdiden teşekkürler ediyorum...




 

hiç 2 windows kurmadım fakat çift işletim sisteminde 2 ana olay var. birincisi diski bölümlendirmek, ikincisi boot ekranının ayarlanması.

C: de şu an W8 kuruluysa o orada duracak. D: ye yeni işletim sistemi kurabilirsin. (eğer sadece C: sürücün varsa Disk Yöneticisinde C: den kırpma yaparak yeni alan (D:) oluşturmalısın)

İkinci işletim sistemini kuracağın zaman onu boot etmelisin, kuracağın diski seçerken dikkatli ol ve D: yi seç.

Kurulumdan sonra üksek ihtimal en son otomatik olarak en son kurduğun işletim sistemi açılacaktır. Konumuz Windows olduğundan EasyBCD diye bir program kur ve ondan boot menüsüne diğer işletim sisteminide eklet kaydet ve çık.

Artık açılışta hangi işletim sistemni oldugunu soracak ona göre C: veya D: deki işletim sistemleri başyaacak.

Bana kalırsa W7 ve W8 i bir arada kullanmak çok garip ya neyse.

jedilance

biraz bekleyin programların 8 için uyumu sağlanır..
eğer 8 i kullanırken 7 de arada açtığınız programları kullanmak isterseniz bilgisayarınıza virtualbox
kurun.. ona belirli bir hafıza ve ram atayın.. üzerine de windos 7 kurun o zaman o programları açmak istediğinizde 8 i kapatmadan bir program gibi açıp 7 üzerinden programa ulaşabilirsiniz..
alternatif olarak yazdım ama elbet açılıştı sorulan şekilde de kurabilirsiniz ayrıntısını çok bilmiyorum onun..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

İşletim sistemi yönetme becerinizden anladığıma göre, sizin için en iyi seçenek virtualbox kurmak olacaktır. Kısaca, virtuabox sanal bir disk yaratır ve asıl işletim sisteminiz ile çakışma olmaksızın farklı işletim sistemleri çalıştırabilir.

Aynı disk ya da farklı diskler üzerine ikinci bir işletim sistemi kurmaya çalışırsanız muhtemelen saç baş yolacaksınız. O yüzden en temizi virtualbox.

dusunuyorumoyleysevurun

son iki üç yıl öncesine kadar hep sistemimde iki ya da üç işletim sistemi olurdu, hep de sadece birini kullanırdım.
Boşuna kurma win 7, win 8.1 gelsin biraz daha düzelicek ona alışır gidersin, hem 8 inde bir çok güzel özelliği var çok hızlı 7 ye göre, yapıyı ciddi anlamda onarmışlar, stabilitesi de yüksek.

ravenudon

tavsiyeler üzeri şu vidyoya eriştim ve cidden güzel bir şey keşfettim. teşekkürler ediyorum hepinize :)))

www.youtube.com

urnganic

hbahahah :D öyle keyifli birşey oldu ki! windows 8 içinde windows 7 kullanıyorum ve sorunsuz harika! 25 gb verdim.. sanki başka bi bilgisayarmış gibi. cidden çok teşekkürler !!

urnganic
1

mobil görünümden çık