bu gözünü sevdiğim güzide İstanbul metropolünde metro neden 24 saat işlemiyor?

yoksa dini bir sebebi mi var?


 

dolmuşçular taksiciler istemiyor olabilir, baya kalabalık ve güçlü bir tür faiz lobisi sayılırlar:D
bir de kar zarar analizinde gündüz nasıl harıl harıl işliyor, gece elektriğiydi güvenliğiydi, sürücüsüydü karşılamaz diye düşünüyor olabilirler.(devletler toplu taşıma gibi halka hizmet amaçlı faaliyetlerde kar amacı güder mi lan demeyin burası türkiye)
bir de tabi gece çıkıp çıkıp içiyorlar sarhoşu ayyaşı dönemeyin lan evinize diyo olabilirler, bundan emin değilim.

alice practice

hangi ülkelerde 7/24 çalışıyor ?
art niyet yok, bilmediğimden soruyorum :)

taha1907

samanyolunda bir hocam şey demişti (merak etmeyin nurcu değilim) "bu bile fazla, 11e kadar toplu taşıma mı olurmuş düzgün insanın ne işi var o saatte dışarıda. kışın 7 yazın 8 evde olacaksın. sonra içip içip millete sataşıyorlar ortalığı dağıtıyorlar" burada 11de bitiyor da otobüs dolmuş.

edit: taha1907, mobil.eshot.gov.tr

zazazaraeta

hiç bi dünya kentinde sabahlara kadar raylı ulaşım çalışmaz. geceleri otobüsler, taksiler çalışır.

herp

çünkü masraflı. gece yolcu sayısı düştüğü için ve metronun gerek işleyiş düzeni, gerek sefer maliyeti oldukça yüksek olduğundan kapatılıyor. ayrıca güvenlik sorunu var.
dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde geceleri metro çalışmaz. ki oralardaki metro ağı şehrin her şeyidir. tek ulaşım aracıdır.

ne nicki be

Los angeles ve new york un gelişmiş ülke şehirlerinden olmadığını iddia eden arkadaşların aksine, dünyada nadiren de olsa 24 saat çalışan gece tarifesi olan metrolar mevcut.
In the United States, five rapid transit systems offer rail service 24 hours per day and every day of the year: the New York City Subway; the Staten Island Railway; PATH; PATCO; and the Red and Blue lines of the Chicago 'L' system. amerikadakilerin listesi de bu. sonuç olarak gece metrosu zaten çok yaygın bir uygulama değil, dünyanın geri kalanında da. hiç bir yerde yok öyle bir şey şeklinde bir durum olmasa da.

alice practice

onu bilmiyorumda rte havalimanı çıkışında miting yaparken metrolar sabah 4 e kadar çalışmıştı. demek ki isteyince oluyormuş
ayrıca millet sabah 4 e kadar niye çalıştığını sorunca sanırım erdoğanın oğlu "çünkü metrolar akp zamanında yapıldı." diye cevap vermişti adam resmen "babamın metrosu" diyor.

sivil admin
1

mobil görünümden çık