[q]
(5) 

is mevzusu

therevo #622328
selamlar. su an antalyada bi otelde ise basladim garson olarak amacim bir ay falan calisip donmekti cunku bekledigim bir is var. bi devlet bankasinin mulakatlari aciklanacak haftaya sonuc olumlu olursa haftaya belki diger hafta yani 15 gun icinden burdan ayrilmam gerek. sormak istedigim su; 1 temmuzda sigorta girisim yapilcak ben bir hafta 15 gun icinde olurda ciksam bi sorun olur mu ki ? hani istifa falan etmeden donsem diger banka isinde bi sikinti yaratir mi? soylemedim de burdakilere banka mevzusunu olumsuz olursa calisirim diyr kafama takildi simdi de?




 

6 aydan önce ihbar tazminatına hak kazanılmaz bu yüzden sorun yaşamazsınız hukuki olarak. ama etik olarak söylemeniz daha doğru sanki.

dahili meddah

istifanızı verir çıkarsınız. çok insafsızlarsa 2 haftalık maaşınızı kesebilirler(ihbar).
gireceğiniz yerde bir sorun yaratmaz istifanız.

neyleyim

tesekkur ettim etik olarak ben de dusundum ama cok calisani var bana cok muhtac bi yer degil ben gitsem baskasi hemen bulunur. o zaman sorun yok gibi ?

therevo

3 aya kadar ben gidiyorum deyip cikabilirsiniz, 3-6 ay arasi 2 haftalik ücretiniz kesilebilir, 6 ay sonrasinda ise sikinti yaratabilir, haber vermeniz gerekli cünkü 4 hafta ihbar süreniz var.

hosein

bu bilgiler kesin de mi arkadaslar yasal mevzuata nerden ulasabilirim?

therevo
1

mobil görünümden çık