"kabul edilmedi" muhabbeti.
muhalefet niçin buna dair bir şeyler söylemiyor arkadaş?
mesela partilerin gazetelere ilan vermesi yasak mı?
en basitinden şunu düşünüyorum: mhp veya chp, kendilerinin verdikleri önergeler ve kabul edilmeyişine dair bir gazete ilanı yayınlasa ve altına "halk için çalışmamıza bile izin vermiyorlar" falan filan gibi bir şeyler yazsa. kullanabildiği tüm yolları kullanıp bu kabul edilmeyen önergelerin üstüne gitse nolur?
bakın mesela, iktidar "nolacak 3-5 tipi kovar atarız oradan parkı yıkarız" kafasındaydı. ama insanlar bu olayın üstüne gitti, polis şiddetini ve her şeyi insanların gözüne soktu. insanların gözüne sokulunca, iktidar geri adım atmak zorunda kaldı ve polis şiddetini olmasa da, park yıkımını engellemek durumunda kaldı. bu bir geri vitestir.
yedikleri naneler ne kadar gün yüzüne çıkarsa, o kadar geri adım atmak zorunda kalırlar.
geri adım atmazlarsa da zaten oy kaybederler.
muhalefetin yapması gereken şey de bu değil mi? aptal aptal komplo teorileriyle ekranlara çıkacaklarına, "buyrun tecavüzcülere dair şöyle bir önerge verdik kabul edilmedi"
"alın öğretmenler iktidara sizin sorunlarınızı incelettirmek istedik. ama kabul etmediler" tipi bir muhalefet niçin yapmyorlar?
ben mi çok aptalca düşünüyorum, yoksa bu yaptıkları gerçekten hata mı?
ellerindeki kozları niçin kullanamıyorlar?
bu son zamanlarda paylaşılan meclis tweetlerindeki "kabul edilmedi" konusunu ben de anlamadım. yani muhalefet partilerinin yaptıkları görüşme taleplerinin kabul edilmemesi meclis için sıradan bir durum mu, yoksa ortada büyük bir fiyasko mu var? ya da şöyle sorayım. gün içinde kaç konu için görüşme talep ediliyor, kaçı kabul edilip kaçı edilmiyor mesela, bunu partilere göre dağılımı nedir? belki de biz abartıyoruzdur, çok küçük bir detaydır yani. bugün görüşülmez, yarın görüşülür ya da chp günde 5 talepte bulunur sadece biri kabul edilmez vs.
muhalefet muhalefet olsa zaten bunca can yanar mıydı...
böyle saçma bir halde olur muyduk...
sadece iktidar partiyi ve seçmenini suçlama hatasına düşmemek lazım. her biri ayrı ayrı suçludur.
ve evet dediğiniz gibi aslında halkın gözüne gözüne sokmaları lazım yaptıklarını ve yap-a-madıklarını. ve aslında muhalefet de okuyamıyor olanı biteni. "iyi niyet"lerinden değil yani krizi menfaate çevirmeyişleri. okuyamadılar.
burada daha çok medyada ve bunları takip etmeyen insanlarda suç.
Mecliste olan bitene ve dediğin tipte olaylara tbmm sitesinde genişçe yer veriliyor. Medya bunları gözümüze sokmadığı sürece biz de takip etmiyoruz/edemiyoruz. Bir ara kafaya takmıştım, çok önemsiz ayrıntılar olduğunu düşünmediğim sürece tüm gelişmleri sosyal medyada yayıp gazetelere e-posta atardım haber yapın diye. Başa çıkılmıyor, günde 5-6 saat ayırmak gerek. 8 saat çalışıyoruz/okul desek, 8 saat uyku. Mümkün değil, kaldı ki insanlara kitlelere ulaşabileceğin bir aracın yok, gazeteler umursamıyor mu bilmiyorum. Ama bir kişi ayırabilirler herhalde dediğim tipte bişey için.
Gerçi olsa da ne değişecek ki? sadece bilmiş olacağız. Oradakilerin çoğunun işine gelen, zor durumda bırakmayacak hoop geçiveriyor. Yoksa da olmuyor işte. Zaten ben milletvekillerinin birkaçı hariç hiçbirinin samimiyetine inanmıyorum. Orada olan "danışıklı dövüş" insanlara "sakin olun kontrol bizde" hissiyatı yaratma amacı güden.
abi şunu anlamıyorum:
şu chp veya mhp dediğim gibi, çok okunan gazetelere reklam verse, tam sayfa ilan verse yani. "bunları bunları konuşmak istedik, konuşturmadılar. bunu hep yapıyorlar" gibisinden, bir anda insanların dikkati oraya çekilecek.
akp niye izin vermiyor konuşmalarına? diyecek. bunu birkaç gün üst üste yaptıklarında, insanların o kadar dikkatini çekecek ki, artık haberlerde de göreceğiz bu "kabul edilmedi" mevzusunu.
muhalefet uzun süre bu işin üstüne gittiğinde, basında daha çok yer bulacak.
bakın, basında sansür var. doğrudur. örneğin; gezi parkı olayları büyümeseydi, kimsenin haberi olmayacaktı.
ama şu da var: olayları yeterince büyütürseniz, basın istese bile sansürleyemez.
muhalefet başvurabildiği her yola başvurup bu olayları büyütse. ve ülkenin önemli gündem maddelerinden biir haline gelse, paşa paşa geri vites yapacaklar.
ve bu sefer bu konular sonunda görüşülmeye başlanacak. görüşülmezse, zaten iktidar oy kaybeder. görüşülürse "chp'nin önergesi kabul edildi" denecek ve muhalefetin çalışmaları gözükmüş olacak bu kez.
ben anlamıyorum abi.
gerçekten, ben sanırım siyasetten anlamıyorum.
ya da muhalefet partileri öyle dinozorlar tarafından yönetiliyor ki, halka ilişkiler diye bir şeyden haberdar bile değiller.
bu "kabul edilmedi" denen yasa önerileri, yani muhalefet yasa önerisi sunuyor, sonra konuşuyor yasa önerisi için, iktidar da konuşuyor sonra oyluyorlar, çoğunluk akp'de olduğu için akp kabul etmiyor.
chp çıkıp bu durumun garabetini, mecliste çoğunluğa sahip olan partinin genel kurulun yegane sahibi olmasını eleştirmez. zira, bu durumu eleştiren akp'li burhan kuzu'dur. ve kendisi bu durumun parlementer sistemin rezilliği olduğunu başkanlık sisteminde böyle bir garabetin olmayacağını iddia etmektedir ki, ben şahsen katılıyorum kendisine.
chp bu "kabul edilmedi" olayına ses çıkarıp akp'ye başkanlık sistemi yönünde bir koz vermek istemiyor, durum bu.