soru başlığımızda..




 

yeni bir eylem/protesto başlattı adam. adam taksim'de akm'ye bakacak şekilde saat 20:30 gibi durmaya başladı. bildiğin duruyor. saatlerdir duruyor(du). bunu 1 ay boyunca gerçekleştirecekmiş. günde 3-4 saat onun yerine arkadaşı geçecekmiş. gerçi şu an adamın yanında duranları aldılar, adam da burger king'in oraya geçmiş ama son durum nedir bilemiyorum. şimdi orada duruyor olabilir.

sizofren hayaller

bir de olayın şu yanı var,direnişçiler ne yapsa müdahele edildi bir bahane uydurulup ya da gerekçelerle.bu adam duruyor.ve işin sonunun ne olacağı merak ediliyor.yani bu adama polis duruyor diye mi müdahele edecek acaba?provokatör düz duran adamı nasıl saptıracak,nasıl araya karışacak.bilmiyorum düşünüldü mü biz mi anlam yüklüyoruz ama hiçbir açığı olmayan kaliteli bir protesto şekli.işgal yok yol kapama yok ses yok gürültü yok kimseyi rahatsız etme yok en ufak bi tehdit yok.

ama işte kalabalık olursa orası polis halk topaklanmasını biber gazıyla alır.

aşksız prens

ben de şahsen yanına gidip bin kişi durulmasını onaylamıyorum. çevresinde bir yerlerde durup görüntü alarak vs. başına bir iş gelmesi engellenebilirdi. ille de durulacaksa meydanı doldurmayacak sayıda kişi yeterli mesafede nöbetleşe durabilirdi vs. vs. ama bugünlerde o kadar heyecanlıyız ve bugünkü sendika fiyaskosundan sonra bu adam bize öyle bir umut oldu ki insanlar meydana doluştular.

sözlükte de bazı saf arkadaşlar "ne var duruyorlardı sadece" falan filan diyor, benim demek istediğim o değil. polis zaten her hareketinde hukuksuz davranıyor kaç gündür. benim demek istediğim kullandığımız dile dikkat edelim, polisin hukuksuz davranışlarını normalleştirmeyelim. "polis müdahale eder" demekle "polise müdahale hakkı doğar" demek arasında çok fark var. öyle bir hakkı yok polisin bu eylemde. orada bir toplantı yapılmadığı aşikar, her gün metronun etrafında bir sürü insan duruyor, birilerini bekliyor. onun gibi birşey yapmaya çalışılıyordu ama dip dibe 100-200 kişi durursa gelip toplama hakkını "polis kendinde bulur".

edit: eylemleri destekleyen-desteklemeyen tüm arkadaşlardan ricam: bugüne kadar pek işimiz düşmediğinden bilmiyorduk ama şu süreçte biraz hukukla ilgilenelim lütfen, çok zor değil ikilemde kaldığınızda açın bakın yasa ne diyor diye. günlerdir burada eylem karşıtı bir arkadaşla tartışıyorum ve polise küfredildiği için saldırdığını savunuyor bana. polisin bir devlet memuru olarak böyle bir hakkı olmadığını anlatamadım bir türlü. biraz daha duyarlı olalım bu konularda. ( ben de hukukçu değilim :)

Demet

şunu oku.

en.wikipedia.org

[silinmiş]

bildiğin twitter haştegidir. "duran adam" da malumunuz.

robinbook
1

mobil görünümden çık