
yapmaya çalışırım.


Kendini gözlemlemekten bahsediyorsak ben bunu çocukluğumdan beri yapıyorum bilinçli veya bilinçsiz, ama objektif olduğunu hiç sanmıyorum. Hatta yıllardır hep "acaba bu meret benim davranışlarımın dürüstlüğünü etkiliyor mu?" diye kendi kendime düşünüp duruyorum. Çok yüzeysel anlattım, zaten bu durumu pek anlatmayı beceremiyorum ama eğer merak edersen uzun uzun anlatırım bir ara özelden.


ben cokca yaparim bunu.
kendime yapabiliyorum. cok elestiririm kendimi.


peki eleştirdiğiniz yönlerinizi törpüleyebiliyo musunuz?


kendimi bildim bileli yaparım. empatik olmak lazım


düşünmeye vakit bulduğmda yakın zamanda yaptıklarımı, uzak bir yerden kendimi dürbün tipi bir şeyle izliyormuşçasına gözümün önüne getirmeye çalışırım, "ne yapıyorum, ne işe yarıyorum?" diye düşünmeye. Yanlışlarını görüp kendini değiştirmek istediğin sürece işe yarıyor.


tam benlik soru. son 2 senedir falan sürekli yaptığım bir şey bu. bambaşka bir insan olmamı sağladı diyebilirim. bu farkındalığa ilk ne zaman ulaştım bilmiyorum ama sahip olduğum kişilikten memnun olmadığı fark ettim ve kendimi değiştirmeye karar vermiştim. insanları gözlemledim, olumlu taraflarına kapmaya çalıştım, hala da çalışıyorum. kendi kendinin psikologu oluyorsun bir nevi.
