elimizde bir adet kablo modem bir adet 8li switch bir adet pegasus art25gs adsl modem 4 adet de bilgisayar (bilgisayar sayısı artabilir, azalabilir. 3 tanesi laptop.) var. switch ile bağlamak istediğimde bilgisayarları 2 bilgisayar ip alabiliyor. adsl modem ile bağladığımda yine aynı (adsl modem router'lı). router alsak 4 bilgisayar da bağlanabilir mi internete? başkabir çözüm yolu var mıdır herhangi bir bilgisayarın sürekli açık kalmasını gerektirmeyecek?




 

bir adet ethernet kablosunu modeme takın, kablonun öteki ucunu da switch'e takın. diğer bilgisayarların da hepsini switch'e takın. bilgisayarlar da mümkünse ip'lerini otomatik almasınlar. elle ip tanımlayın her birine. bu şekilde olur. iki tanesinin bağlanamıyor olması, ip'lerinin çakışmasından olabilir. aynısının (adsl modemli) üçlüsünü ofiste halihazırda kullanıyoruz. hat modeme geliyor, modemden ethernet kablosu çıkıp switch'e giriyor. bizim 3 bilgisayar da switch'e giriyor. switch'te 4 kablo takılı yani. hepsi bağlanıyor.

kibritsuyu

(git: 57636)

bir link vermeyi beceremedim.

cevaba gelirsek; router ile hallediliyor sanırsam.

derindusunur

netmaster'ın kablosuz routerıyla kolayca halledebilirsin.2 makine kabloyla 3 tanesi de wireless üzerinden bağlanıyor.elle ip atamana da gerek kalmıyor.şimdiye kadar hiç ip çakışması olmadı.

bu kacinci nick

@kibritsuyu adsl ile sorunumuz yoktu zaten. kablonetin bir gıcıklığı bu. bir bağlantıya iki ip veriyorlar. diğer bilgisayarların bağlanması için switch'ten farklı bir çözüm gerekiyor.

biz de bir router alacağız heralde artık.

lemmiwinks
1

mobil görünümden çık