selamlar sevgili duyurianlar!

bir yüksek lisans öğrencisi olarak, günde ortalama 5-10 arası makale indiriyor, haftada ortalama 5-10 arası makaleye göz atıyor, ayda ortalama 5-10 arası makaleyi okuyorum. hayır manyak değilim, pek çoğunuzun bildiği üz're öğrenciliğin doğası böyle..

ben istiyorum ki, makaleleri (yani pdf dosyalarını) tagleyebileyim, sonra ona göre bulabileyim bu makaleleri ilgili programın veritabanından taglere göre. ben diyeyim "sosyal psikoloji", o bana koşup sadece o etikete sahip olanları getirsin falan işte.. var mıdır bu bahsettiğim ilgili program gibi bi' şeyler bildiğiniz? yani ne bileyim, adobe lightroom mu ne var ya fotoğrafları tagleyebiliyo'sun, mediamonkey için de tek genre belirlenebilse de onda da buna benzer bi' özellik var ses dosyaları için.. falan filan. yeterince açık oldu sanıyorum.

pdf dosyalarını tagleyebildiğin, bi' program var mı bildiğin?

bu derdime derman olan için, bi' üniversitede bi' odam olanda, bi' çay/kahve/kuki muki sözü veriyorum! giriş sorun olmaz, güvenliğe adınızı veririm merak etmeyin..

esenlikler diliyor, peşinen teşekkürlerimi sunuyorum!

edit: tonla varmış böyle program. iki anahtar kelimeyi (pdf ve tag) iki paragrafta 800 kere kullanınca zihnim açıldı resmen, gittim aradım buldum insan gibi, sizleri de daha fazla meşgul etmeyeyim diye dedim burayı editeyim. ayrıca başka arayan olursa diye de bırakıyorum duyuruyu.

www.google.com.tr

ben müdahale etmeden okuyan 1 kişiye teşekkür ediyorum, vaktini aldığım için de kendisinden özür diliyorum.

bu arada tabii ki şu an hala arama aşamasındayım, böyle bi' program kullanmış olan, kullanan, "git şunu kullan, diğerlerini salla!" demek isteyen falan varsa, önerilere her zaman açığım..

p.s. evet, çok sıkıldım akşam akşam ders çalışmaktan.

 

dokumanlarini scribd a private olarak upload edip oyle calisabilirsin, tagleyebiliyor olman lazim dokumanlari. hem makale arsivine heryerden erisebilmis olursun boylece.

raxiux

abi sen ne yaptın ya :=) ben de yüksek lisans ögrencisiyim.2. döneme başlayacagım bu eylülde de tezi alıp devame decegim ama ben oyle 10 tane falan okumuyorum.ha smmm oldugumdan zaten gündemi takip ediyorum ama oyle makale okumak için kasmıyorum.ya sen abarrttın ya da ben yüksek lisans olaynı kavrayamadım.

amarat

zotero ile dosyalarinizi tagleyebilir, duzenleyebilir, bir de ustune referans/kaynakca hazirlayabilirsiniz.

nazenin

endnote işinize yarayabilir.

marido

endnote süperrr bir çözüm bu bahsettiklerin ve fazlası için.

biraz geç bir cevap olcak ama belki başka arkadaşların işine yarar kimse benim kadar vakit kaybetmesin;)

öncelikle birçok veritabanında makale aramak için kullanabiliyorsun. tabiki veritabanlarına üyeliğin varsa yada üniversitenin internetini kullanıyorsan.

makalerin pdf lerini indirmeden once özetlerine gözatman için öncelikle kaynakça bilgilerini indiriyor. eğer makalenin fulltext ini istiyorsan bu kısmınıda senin için endnote hallediyor. fulltext pdf dosyasını indiriyor ve daha once kaynakca bilgisini indirdiğin makaleye dosya olarak ekliyor. ve bütün bunları veritabanı mantığıyla saklıyor.

bence en süper özelliğide word de tezini yada makaleni yazarken bu indirdiğin makalelere atıf yapabilmenizi sağlıyor. tabiki aynı anda referans listenide oluşturuyor.
daha once makale yazmış olanlar varsa bunun ne kadar zahmetli bir iş olduğunu bilirler.
bu arada atıf ve referans listeni isteğin dergi formatında düzenleyebiliyorsun. istediğin dergi yada tez formatı diyorum çünkü 3600-3700 kadar farklı dergi format var.

sanırım şimlik bu kadar bilgi yeter ilgilenenler aşağıdaki web sitesinide biraz karıştırabilirler;)

www.researchsoftware.com

birbilen
1

mobil görünümden çık