[q]
(3) 

İhbar süresi

orodreth #612693
15 aydır çalıştığım şirketten ayrılacağım ve yeni bir işe başlayacağım. yeni işimden hemen başlamamı istiyorlar fakat 4 haftalık bir ihbar sürem var. izin kullanımı dışında bu 4 haftanın bir çözümü var mıdır?




 

ayrılacağın iş yerine yeni iş bulduğunu söyleme. ayrılmak istiyorum de. bir çok şirket ihbar süresini yok sayabiliyor. yani o süre içinde "isteksiz" çalışmanız yerine çalışmamanızı tercih ediyor. şansınızı deneyin. olmadı, yeni gireceğiniz iş yerine ihbar tazminatını iletin. ona göre onlar ödemek isterse ödesin.

ben smyrna

olaylar çok ani gelişti (yeni iş bulma konusunda) iş bulduğumu söylemeden ayrılacağımı söylersem inanacaklarını sanmıyorum.

orodreth

ihbar tazminatını ödeyip de çıkabilirsin. yani onlar seni çıkartsalardı verecekleri kıdem ve ihbar ücretinden ihbar olanını ödeyip çıkabilirsin. ama unutma onlar da sana izin paralarını vermek zorundalar.
kaç gün iznin kaldığı da önemli. mesela iş arama izni diye bir şey var, ki onu sen istifa etsen bile talep edip kullanabiliyorsun. ve birleştirip kullanma gibi bir hakkın da var. her gün 2 saat iş arama iznini birleştirirsen bir haftayı kapatabilirsin. 10 gün de iznin olsa 4 haftalık ihbarın 1 haftaya düşüverir. karşı taraf da 1 hafta için sorun yaratmaz diye düşünüyorum. sorun olursa msj at.

sirkelimon
1

mobil görünümden çık