arkadaşlar daha önce bu konuya ilişkin bir başlık açmıştım ama bu başlıkta sizlerden yardım da istiyorum. ekşi sözlüğün bir çok mobil versiyonunda getir butonu bulunmuyor. mesele önemsiz gibi olsa da kullanıcı için bazen rahatsız edici bir unsur oluyor(zaten en büyük dertler küçük sıkıntılar anasını satayım). velasıl sözlüğün kod geliştiricilerine başta ssg'ye bu mevzunun bildirilmesini kendileriyle samimi olan, son zamanlarda onlarla yeşili yakan arkadaşlardan bu bildirimi yapmalarını diliyorum. sadece "getir" butonu.. getirin be kardeşim bu getiri.

bildirimin ana sebebiyse java kullanan garibanlar açısından bir problemin olmasıdır. ara bölümünde tahmini veriler siz zenginlerde olduğu gibi sıralanmıyor bizde...D


 

tam olarak hangi telefon hangi işletim sistemi ve hangi browser ile denediğini yazarsan bug olarak yazarız başlığına(mail de atarız tsllbn'e) tabii eğer kimse yazmadıysa.

ocanal

uc browser'da da getir aktif değil hakikaten. uc browser ne lan demeyin, windows phone 8 kullananlar için çok önemli baya kullananı var opera falan olmadığı için :) yapılırsa ben de mutlu olurum. teşekkürler.

jun misugi

ocanal,

şöyle ki java kullanan, orta kalitede ve belli çözünürlüklere sahip olan telefonlarda olan bir sıkıntı.320x240 da var. 480x800'de var vesaire vesaire.. bu bence bug değil, ekşi sözlüğün birçok telefon için mobil versiyonlara göre görünüm oluşturan sistemin ufak bir hatası. belki bilerek yaptılar da “ artık bir yere kadar!” dedirtiyor bu sorun..

işletim sistemini bilmiyorum ama benim model samsung gt s3353. ve browser ise opera java... yani düşük kalite olduğu belli.

urnganic

responsive yapı var ama telefonlara veya tarayıcıya özgü stilleme yapılmıyor. senin de dediğin gibi çözünürlüklere göre yazılıyor.

mesela normal chrome'da küçülttüğümde durum böyle,

i.imgur.com

bir de eğer bilerek yapılıyorsa mantıksız çünkü orada getir tuşu ara'dan daha önemli.

edit: bu arada şimdi opera mobile emulatorde birçok telefonla denedim, çıkmıyor getir, bir tercih olabilir dediğiniz gibi.

edit2: opera mobile'de klavye bölümündeki go tuşu zaten aynı işlevi görüyor, bunda gerek yok gibi.

uc browser'da böyle özellik yok mu ki?

ocanal

bilerek ya da değil. mobil versiyonda ara yerine getir daha mantıklı. hayvanca aramak isteyen çoğunluktaysa da artık geliştiriciler orta yolunu bulmaları gerekir diye düşünüyorum... bildirim yapılmasını tekrar tekrar rica ediyorum ekşi yazarlarına. şimdiden teşekkürler..

urnganic

bu arada cidden go bölümü varsa bilelim bizde. go tuşundan kastın şuradaki del tuşunun altındaki midir? mesela..

ekleme: telefonum onarımda.. yoksa dener, sonucunu açıklardım.:|..

ekleme2: bence bu enter özelliği yüksek kalitede olan; tahminsel verileri sıralayabilen telefon modellerinde işler(iphone, galaxy vs vs).. ve bu biz garibanlar için alternatif bir çözüm gibi görünmüyor...

urnganic

@urnganic

yok telefon üzerinde değil, opera'nın klavyesinde çıkıyor o tuş.

i.imgur.com

bir de gerçek cihazda samsung opera mini ile denedim aynı tuş çıkıyor ama emulatordeki gibi çalışmıyor, yazılana en yakın sonuçlar dropdown olarak açılıyor sadece.

ocanal

valla öyle bir klavye belirmiyor değindiğim modellerde... ayrıca bu emulator iphone vari bir benzetme yapıyor pcde.. bizim şartlar baya bir ağır.).

urnganic

@ocanal

go tuşu varmış evet ben getir'e basmıyormuşum enter'a basınca getiriyor zaten de benim derdim başkaymış. getir kısmına "ben" yazınca otomatik tamamlıyor ya "ben bilmem eşim bilir" çıkıyor mesela. işte ona tıklayamıyorum. seçemiyorum onu bu sebepten otomatik tamamlamadan yararlanamıyorum. browser'la ilgili de olabilir tabii. konu dışına çıktım biraz zaten kusura bakmayın :)

jun misugi

ve mevzu “ şimdi biz mini versiyonu için mi düzenleyelim ” durumuna geldi... valla arkadaşlar elinde imkânı olan bildirsin bu durumu. bu durumu düzenleyip düzenlememeleri onlara kalmış...

urnganic

Arkadaşlar bu konuda bir gelişme kat ettim. Bizimkine benzer model telefonlar"tam ekran düzenleme" modunda başlık aratılırsa veriler çıkmıyor(tam ekran düzenleme: sms tarzı gönderi oluşturma) ama birden dokuza kadar klasik yazma sistemiyle (tam ekran düzenleme:devrıdışı/) yazılırsa tahmini veriler sayfa yenilenip çıkıyor... Umarım bu durum diğer fakirin modellerinde de mevcuttur...

urnganic
1

mobil görünümden çık