efenim az kaldı; 15 gün içinde toefl'a giriyorum, writing skorum 24 olmalı, sağlam yazmak lazım yani. (gerçi piyasada satılan 6.0 almış örneklere bakılırsa çok kasmaya gerek yok ama olsun, sağlama alalım :))
ileri yazım tekniği olarak ne önerirsiniz? abartmamak kaydıyla bolca bağlaç kullanacağım vs.
'toefl da essay yazarken dikkat edilecek hususlar' başlığına da baktım.
peki başka önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

not: belirgin örnek verirseniz çok şahane olur. (x,y,z gibi kelimeleri, bağlaçları kullan filan..)

 

Ben o başlıkta yazanları yaparak 28 almıştım. Abartmadan bağlaç kullanmak, giriş gelişme sonuca dikkat etmek vs. Şekil önemli yani, içeriği süper bir şeyi formattan çok uzak şekilde yazarsanız puan kaybedersiniz...

crown

kelime tekrarindan kacinin, passive sentence kullanimindan kacinin. artiztik iki kelime sikistirayim suraya hic demeyin.
furthermore, inaddition gibi fikir gelistirici baglac gormeyi severler. firstly, secondly, finally gibi baglaclar size banal gelse de toefl essay reviewerlar "bak bu eleman fikir gelistirmeyi biliyor" diyorlar.
uc dort gramer hatasi cumlenin/essayin anlamini bozmuyorsa onemsiz sayilir. style'da sicmak ise olumcul hatadir.

yirtik foto

yazinizin duzgun bir akisi olmasi iceriginden daha onemli. bir konuyu savunur gibi dururken ikinci paragrafta fikir degistirmeyin mesela. gercek dusunceniz olmasa bile bir yol belirleyin ve onun uzerinden gidin.

www.ets.org/Media/Tests/TOEFL/pdf/989563wt.pdf

adresinde toefl'da cikabilecek konularin listesi var. ben hazirlik olarak her biri icin 2 dk sure tutup plan cikarmistim, ise yariyor.

basarilar

hapax

argumentative essay diye aratirsaniz internette bir sürü yazma kalibi ve organizasyon tarzi bulabilirsiniz. www.englishtips.org da advanced writing kitaplari var pdf olarak, onlari indirip tiyolar alabilirsiniz.

atmacaged
1

mobil görünümden çık