daha önce aynı kaynağı kullanarak xp'ye kurduğum studio'yu vista'ya kurmaya çalıştığımda uyumluluk sorunu çıktı. bi yerden sonra ilerlemedi. sonra baktım ki service pack 1 ve bunun update'i de lazımmış. indirdim bunları yüklemeye çalıştım geliştirmek istediğiniz ürünün bilgisayarınızda var olduğundan emin olun gibi bir uyarı verdi. sonra yeniden kurmaya çalıştım studio'yu o takıldığı yere gelince service pack'i kurmaya çalıştım. bi yere kadar bunun kurulumu devam etti sonra installer is no longer responding dedi. retry dedim ama yine aynı sonuç. studio'nun kurulumu da bi yerde takıldı kaldı işte. current component is installing diyor ama yaklaşık 2-3 saattir böyle duruyor. dün akşamdan beri uğraşıyorum bir türlü yükleyemedim. bu sp1 ve update'ini nasıl, ne zaman yüklemem lazım. yoksa bunlarsız oluyor mu? nasıl yükleyeceğim ben bu studio'yu vista'ya?




 

visual studio 2005 şuan vista yüklü bilgisayarımda tıkır tıkır çalışıyor.ama sp1 kurmadım.ilk yüklediğimde uyumluluk sorunu var dedi ama programı çalıştır tuşuna basınca program çalışıyor compile ediyor ama sp1 ile denemedim.

sp3ciali5t

visual studio 2005 kurulumunu bilgisayara kopyalayip, service pack 1'i indirip o kurulum dosyalari uzerine acmaniz gerekiyor. yani kurarken sp1'li olarak kurmak gerekiyor. daha sonra da windows update'ten gerekli olan update'ler gelir zaten.

sahsen bunu yapmis degilim, cunku 2008 kullaniyorum ama yapmis olan arkadaslarim var is yerinde.
buna benzer bir seyi sql server 2008 yuklu olan bir server'a team foundation server 2008 kurarken yapmistik. ona da sp1 ile sql server 2008 destegi gelmisti. kurulum dosyalari uzerine sp1'i extract edip oyle kurmustuk.

edit: slipstreaming isleminin detaylarini surdan okuyabilirsin, tekrar yazma geregi duymadim: richardrudek.spaces.live.com!8b65f3de0be797aa!185.entry?wa=wsignin1.0&sa=141253438

sourlemonade

benim elimde iki tane iso dosyası var stduio kurulumu için gereken iki cd yerine. o zaman öncelikle bunları açmam lazım. ama indirdiğim sp1 dosyası da exe. yani "service pack 1'i indirip o kurulum dosyalari uzerine acmaniz gerekiyor." bunun için ne yapmam gerekiyor tam olarak onu anlamadım.

tepedeki psychedelic adam

baksa bir sey yazmistim da sildim.
blog'da anlattigi gibi aciklayayim madem ben de.

kurulum .iso 'sunu mount edin.
daha sonra command prompt'u (eger UAC aciksa "run as administrator" secenegi ile) calistirin.

msiexec.exe /a X:\vs\vs_setup.msi TARGETDIR=C:\shared\vs2005 /L*vx c:\Shared\Temp\vsinstall.log

X: burda iso'yu mount ettiginiz sanal surucu harfi. diger klasorleri de dilediginiz gibi degistirebilirsiniz.

bu islem bittikten sonra, command prompt'ta SP1'in bulundugu klasore gidip

VS80sp1-KB926601-X86-ENU.exe /extract c:\shared\temp\vssp1

komutunu calistirin.

bu da bittikten sonra SP1'i uygulama adimi geliyor. o da su komut ile:

msiexec.exe /a C:\shared\vs2005\vs_setup.msi /p C:\Shared\Temp\vssp1\VS80sp1-KB926601-X86-ENU.msp /L*vx c:\Shared\temp\vssp1\patch.log

daha sonra C:\shared\vs2005 klasoru icinden Visual Studio kurulur. vista icin gerekli update'i surdan cekilebilir: www.microsoft.com

umarim yardimci olabilmisimdir.

sourlemonade

benim sorumla sizin edit yakın zamanda olmuş ondan onu görmemişim. bakalım bir deniyim. sağol açıklama için.

tepedeki psychedelic adam

@assert h

evet dediklerini yaptım. sonunda shared'de oluşan studio kurmaya geldi sıra. exe uzantılı dosya olmadığı için onu da komut satırından yapmaya çalıştım. o linkteki gibi yaptığımda;

cd C:\Shared\VS2005
echo .cab > exclude.txt
xcopy r:\vs /h /i /r /s /exclude:exclude.txt

22,237 dosya kopyalanacağını söylüyor ama bende sadece 18 dosya kopyalandı. bu noktada tıkandı yani. bunun için ne yapılabilir bi fikrin var mı?

tepedeki psychedelic adam

o islemi yapmasan da olurdu.
orda bir .txt dosyasina liste cikarttiriyor adam.

soz konusu klasorde .msi uzantili bir dosya olmasi lazim kurulum icin.

sourlemonade

evet vs_setup.msi adında bi dosya oluştu. aslında ilk onu kullanarak kurmayı denedim. kurmayı denedim dediğim onu çift tıkladım ve bu ürünü yüklemek için setup.exe'yi çalıştırın diye bi uyarı verdi ya da başka yükleme opsiyonu için readme.htm'e bakın diyor. öyle bi dosya da yok görünürde. ben de o yüzden onu denedim. bu .msi uzantılı dosyayı çalıştırmanın başka yolu olabilir tabi belki de ben bilmiyorumdur.

tepedeki psychedelic adam

Soruna cevap degil ama vs2008 deneme surumunu sorunsuz kullanabilirsin. Deneme suresi bitince bilgisayarin tarihini degistirip acinca sorunsuz calisiyor. Actiktan sonra bilgisayarin tarihini duzeltebilirsin.

badseed

sağol cevap için ama benim 2005 kurmam gerekiyor. aslında hiç de hoşlaşmıyorum stduio'yla ama kurmalıyım.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık