bir tanıdık var , 39 yaşında erkek , eskiden de psikolojik tedavi görmüş (atipik psikoz teşhisiyle ve risadel ve tebokan kullanmış) ama tam iyileşememiş , sorun şu ; ailesinin alt katında tek başına kalıyor , evden hiç çıkamıyor / çıkmak istemiyor , garip garip takıntıları var , ailesinden garip garip istekleri var (akvaryum hortumu istiyor ama akvaryumu yok) ve yardım almayı da reddediyor , 2 hafta çok çok az yemek yiyor , deli gibi zayıflıyor , kişisel bakım yok vs.

ne yapılabilir ? zorla hastaneye mi götürmeli ?


 

zorla değil ama başka bir yere götürülüyor gibi klinik tedavi görebileceği bir hastaneye götürülebilir ki bahsettiğiniz kadar ağırsa doktor yatış verecektir.

9kuyruklukedi

@9kuyruklukedi evden çıkmayı da reddediyor

kullanıcıadınız

nasıl reddediyor? bilgisayar yazılımı mı bu?
tut kolundan zorla çıkar.
ya gel hacı az dolaşalım deyin.
gerçi böyle birkaç sefer ya tek sefer gezmeler hiçbir bir işe yaramaz.
biri ya da birkaç kişi sürekli gidip sohbet etmesi gerekiyor.
yavaş yavaş sosyal ortama sokmalı.

Sherlock Holmes

Internet aboneligini kessinler. uc gune cikar

102030

götürmek gerek gibi. belki doktor aranıp fikir alınabilir. bu tarz hastaneler var oralarla konuşun bu tarz durumlarda ne yaptıklarını öğrenin. ama tedavi olması şart, ihmal etmeyin.

kaputt

tut kolundan çıkar demekle olmaz. agorafobi oluşmuş olabilir.

periphery

lape hastanesi var şişlide onu aradım , bizim zorla getirme yetkimiz ve hizmetimiz yok diyorlar , ikna dışında çare yok sanırım

kullanıcıadınız

Bu kişiyi evde kendi imkanlarınızla tedavi edemeyeceğinize karar vermişseniz neden tedavi görmesi gerektiğine ikna etmek için kendi imkanlarınızı kullanmak zorunda hissediyorsunuz?

Bir uzmana başvurup durumunu anlatırsanız muhtemelen "tutun kolundan getirin" dışında bir çözüm önerecektir size. En iyi ihtimalle tedavisine evde başlanır, ikna edilebilirse bir klinikte devam edilir.

Eğer ailenin durumu uygunsa bu hizmeti sunabilecek klinikler vardır eminim.

oyvind
1

mobil görünümden çık