selam cuma!

şimdi benim şöyle bir durumum var; şirketin US lokasyonuna transfer almaya çalışıyorum. şu anda çalıştığım lokasyonda bunu bilen 1-2 kişi var sadece, çalışmalar gizli yürüyor. bir ara müdürümle çalışma vizesi konularını konuşmuştuk, dedim ki işyeri benim adıma başvurabilirse hükümet çalışma vizesini veriyormuş, ama şirkete de bir külfeti oluyor tabii maddi olarak sanırsam. her neyse, ben bu bilgileri verdikten sonra müdür US ile konuşmuş vs. demişler ki biz çalışan adına başvuru yapmak istemiyoruz belirli birkaç nedenden dolayı. bunlardan biri de yığılma olayı, çünkü yine farklı lokasyonlarda pozisyonu benden yüksek bayağı bir kişi de istiyormuş aynı şekilde ve bana yaptıkları şeyi onlar illa göreceğinden (global organizasyon bildirimleri yapılıyor sürekli) işin altından kalkamazlarmış. eğer gerçekten bu sebepse, bence de mantıklı, eyvallah.

neyse efenim, bana sunulan teklif, kendi çabamla bir çalışma vizesi için başvurmam. şirketten talep edilen belgeleri falan her türlü karşılayacaklar. hatta bir US direktörü bana dün mail attı. yazmış ki, başvurularının durumuna göre burdaki hukuk departmanını da seninle irtibata geçiricem vs. vs.

peki benim aklımda hep şirket başvuruları yapacak diye olduğundan, bireysel başvurular hakkında hemen hemen hiç bilgim olmadığını farkettim. biraz araştırdım ve sanırsam durum pek de parlak değil...

bu işlere daha önceden girişmiş olanlar var mı aranızda? nasıl bir yol izlemeliyim? tüm yük omuzlarıma bindi şimdi, haliyle hem paniğim, hem de endişeli...

 

L1 is vizesi icin sirket sizin adiniza basvurmalidir. bireysel basvuru diye birsey yoktur. zaten kesinlikle sirketin avukatiyla konusmaniz lazim sirket adiniza basvurmaya gonullu olsa bile. o size ayrintilari anlatir.

servicio

US'ten bir davet mektubu gelse işiniz kolaylanır. Şu tarihler arasında şu pozisyonda çalışmak üzere US'e davet edilmektedir, halihazırda Türkiye'deki şirketimizde şu pozisyonda çalışmaktadır, vize sürecinde gerekli görülürse bize şu numaradan ulaşılabilir gibi. Böyle bir mektupla ilgili teşkilatı haberdar etmeye gerek olmaz. Başvuruyu da davet mektubuyla sen yaparsın.

joelskellington

L1'a kasmıyolar, H1B'ye zorluyolar seni. İş teklifi şart. Sana iş teklifinde bulunmaları lâzım.

Hukuk departmanındaki karıyı tavlaman lâzım.

Dersini iyi çalış, dandik sorular sorma. Mezunusa.com'dan şaşma. Burda 3 cevap alırsan bile, orda, bu duruma benzer daha spesifik bilgiler bulursun.

Haa, bi taşşaklı bi avukatla 4-5 bin dolares civarında nakit lazım başlangıç içün...

compadrito
1

mobil görünümden çık