türkiye'nin son yıllardaki iç ve dış politikalarından bahsediyorum.
türkiye'nin polis devleti olması, halkın korkması, futbol ve medya ile uyuşturulması vs muhtemelen politikanın bir parçasıydı.

kadın cinayeti ve tecavüz vakalarının artması,
gazetelerde veya haberlerde iyi, güzel hiç bir olayın görünmemesi,
doğu halkının kopuk hissetmesi, reyhanlı patlaması,
işsizlik,
bilinçsiz ve çürük bir kitle,
ilaçların bulunamaması, doktor ölümleri,
özellikle gençlerin (ve dahi genç olmayanların da) bulunduğu ülkeye sevmeme duygusunun nefrete dönüşmeye başlaması. (bunu üzülerek söylüyorum fakat büyük, küçük kime sorduysam pek sıcak bakmıyorlar türkiye'de yaşamaya. "fırsatım olursa giderim, senin varsa sen git" diye gazlıyorlar üstelik.)

hükümetin ve bakanlarının yaptığı açıklamaları ve icraatleri gözönüne alınca kötü şeylerin yanlışlıkla değil de bilinçli olarak yapılabileceğinden bile şüphelenmeye başladım.

 

Kesinlikle yanlışlıkla olan şeyler değil, bilinçli mi dersen belki direk değil ama bilinçli şekilde yapılan şeylerin sonuçları bunlar. Ülkeyi giderek muhafazakarlaştırmak, insanları sindirmek, hak arayana biber gazını layık görmek, önüne gelen her şeyi satıp savmak, her yere niteliğine bakmadan badem bıyıklı yandaşları doldurmak gibi şeylerin bilinçsiz bi şekilde yapılacağına inanmıyorum.

Tüm bunların sonucu da kadın cinayetleri, bilinçsiz ve korkmuş kitle, işlevini kaybetmiş yargı ve devlet kurumları, yandaşlara peşkeş çekilen ihaleler işte.

bonzo

cemaat&akp ayrımını bi yapsanız tüm taşlar yerine oturuyor da görmek istemiyorsunuz. polislerin güçlendirilmesi darbe korkusuna karşı ortak alınmış bir karar alınmış olabilir ama bu kadar baskı akpnin değil cemaatin olayı.

tescillimarka
1

mobil görünümden çık