almış olduğum dizüstü bilgisayar aldığımın 11.gününde prize takılı dolmuyor uyarısı vermeye başladı. bu uyarı yaklaşık bir dakika sonra bitiyor ama bu defa şarj göstergesi çalışmıyor. sabit kalıyor. bende bu şikayetlerle konuyu bildirdim. inceleyip ürünü almam için mail attılar. bende sordum önce sorun devam ediyor donanımsal olmadığı için bir şey yapamayız dediler. bende bu şekilde almayacağımı söyledim. şikayet kaydı oluşturdular.

daha sonra tekrar aradığımda müşteri hizmetleri yetkilisi ile görüşüp defalarca sordum ve sorunun kalmadığını ürünü teslim almam gerektiğini söyledi. bende almaya gittim. ama orada kontrol ettiğimde aynı sorunun devam ettiğini gördüm. yani müşteri temsilcisi alenen beni kandırmıştı. bende oradaki görevliye bu şekilde alamayacağımı söyleyip ürünü orada bıraktım. sonra tekrar aradım müşteri hizmetlerini.üründe donanımsal sorun olmadığını iade alamayacaklarını söylediler. win8 den kaynaklandığını söylediler. bende o zaman bu tarz bi sorun olduğunu belirtseydiniz satmadan önce dedim. ürünün ayıplı ürün kapsamına girdiğini belirttim. kabul etmedi. iade almayacaklarını bu şekilde kullanmam gerektiğini söyledi.

vatan bilgisayarla da görüştüm onlarda bir şey yapamayacaklarını söyledi. ben de tüketici mahkemelerine gideceğimi söyledim. 3 sene beklersiniz siz bilirsiniz dediler. süreç hakkında avukat arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. gerekirse dava açacağım. kaç yıl sürerse sürsün. yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

 

kaymakamlıktaki tüketici hakları heyetine başvurun. yıl mıl da sürmüyor o davalar. 1-2 aya sonuçlanır. hem dilekçe dışında hiçbişey de yok takip edecek.

sttc

sttc hakli.
bana da benzer bi olay olmustu. sonunda atura tutari eksiksiz hesabima aktarilmisti.
ben tuketici haklarini koruma dernegi vasitasiyla basvurmustum. perpada bir ofisti (istanbulda oldugunuzu varsayiyorum). 25 lira mi ne bi senelik uyelik aidati vermistim, basvuruyu onlar yapmisti. ben sadece kaymakamlikta gorusmeye gitmistim.
siz direkt tuketici haklari hakem egitimine basvurun isterseniz, daha kisa surer.
benim basvurugum dernek buydu. www.ttkd.org.tr

lamartin
1

mobil görünümden çık