Merhaba,

Geçtiğimiz yıl pasaport krizi sebebiyle şehir dışından alelacele başvurdum pasaporta ve yanımda doğal olarak eski pasaportum olmadığından, kayıp muamelesi yaptılar o pasaporta çözüm olarak.

Şimdi bir vize görüşmesinde o eski pasaportumu da sunmak istiyorum. Bu yıl pasaport çıkartırken, o pasaportun üzerinde görünürde kayıp damgası vs bastılar. Emniyet Müdürlüğü'ne gidip bir konuşun, sistemden de düşerler belki dediler. Elçiliğe bu pasaportu verdiğimde kayıp olan bir pasaportu sunuyormuş gibi gözükmek istemiyorum.

Böyle bir tecrübesi olan var mı? Gidip açık açık, "biz buna kayıp muamelesi yaptık pasaport krizi sebebiyle, ama şimdi ben bunu kullanacağım, bunun kayıp kaydını düşüp iptal diyebilir misiniz?" desem yaparlar mı?

 

kayıp muamelesini falan karıştırmayıp "yaa kayıp zannedip yenisini çıkarttım ama sonradan ceketimin cebinden çıktı" falan deseniz?

kibritsuyu

pasaportun üzerine damga bastılarsa yeniden kullanamazsınız.
ama vize görüşmelerinde iptal edilmiş eski pasaportlar gösterilebiliyor. sein kayıp olanı gösterdiğinde zannetmiyorum ki bu pasaport kayıp desinler. sonuçta içindeki bilgiler senin olacak. pasaport elinde olacağı için kaybetmiş de bulmuş derler muhtemelen.

goldentitan
1

mobil görünümden çık