İki tane hem de. Bir dişi, bir erkek. Aldım almasına da abi, çok hareketsizler ya. 1 aylıklarmış. Ne bir şey yiyorlar, ne su içiyorlar. Parmağımı uzatınca korkup kaçıyorlar. Hiç ötmüyorlar. Böyle ölü gibi duruyorlar. Acaba ilk alınca böyle mi oluyor yoksa kuşlarda mı bir sorun var? Yoksa küçükler diye mi? Alışmaları falan mı gerek? Böyleyse ne kadar sürede alışırlar? Engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.




 

kafesin kapısını açık bırak.
parmağını içeri sokma.
zaman zaman al omuzuna koy yavaşça.
bırak oralarda dolansın.
çiftleşmelerine var daha ama sen yuvalık da al.

Sherlock Holmes

Alalı ne kadar oldu?

Nocturne

alışmaları gerek. sen sadece onları rahat bırak daha çok küçükler ve yeni bir ortama giriyorlar. mutlaka yemek yiyeceklerdir. bana kalırsa kafesten çıkartma 15-20 gün, hem ortama alışsınlar, hem de yavru kuşlar bilmedikleri bir ortama salındıklarında duvarlara falan çarpıyorlar, böyle bir şey olmaması için kapalı tut biraz. arada yanlarına gidip fısıltıyla bir şeyler falan söyleyebilirsin. yavaş yavaş alışırlar. hava akımı olan bir yere koyma kesinlikle, hasta olurlar.

evandro roncatto

Daha bu sabah aldım

Dynamole

Daha çok yeniler ve hareketsiz o şekilde durmaları normal. Şu an evi ve sizi izliyorlar alışmaya çalışıyorlar. kafesin yanında ani hareketlerden, çok çok yüksek sesle konuşmaktan kaçının. Bu tarz hareketler onları sizden uzaklaştırır.

Sürekli parmak sokup hayvanları huzursuz etmeyin :)

Yaklaşık 1 hafta sonra ufak ufak ötmeye başlarlar ama unutmayın onlar bülbül değil. Biraz hareketlenmeye başladıklarında kafesin kapağını açık bırakın.

Kafesten çıkıp uçmaya başladıklarında sağa sola çarpabilirler, hemen elinize almaya kalkmayın korkmasınlar. Onlar zaten meraklı hayvanlardır, kafesten izleme sürecinde sizden zarar gelmeyeceğini anladıklarında eninde sonunda kafanıza, omuzunuza falan konarlar.

Sherlock'un dediği gibi bazı basit kelimeleri şimdiden fısıltıyla veya normal sesle çok kez arka arkaya tekrarlayarak bir kaç kelime öğretebilirsiniz.

Bu arada kafesten çıkmaya başladıklarında tekrar kafese sokmak için yakalamaya çalışmayın, kovalamayın. Kendilerinin girmesini bekleyin. Yemek veya su için eninde sonunda kendileri girerler.

Bir kaç ay geçtikten ve evdekilere iyice alıştıktan sonra zaten kaşar olurlar :)

Nocturne

eğer çok küçüklerse yemlikten yemek yiyemezler. normal yemleri dursun durduğu yerde ama bir çay tabağıyla kafesin dibine suyunu yemini koy hayvanların.
bize de öyle bir kuş gelmişti, omuzuma konardı, saçlarımın arasını yuvası zannediyordu yavrum. yemlikten de yemek yiyemiyordu, düşüyordu:) ele gelmeye alıştırın mutlaka, sonra hiç gelmezler. sessizlikleri de hem ürktüklerinden hem de daha çok küçük olmalarındandır.

sirkelimon
1

mobil görünümden çık