önümde iki yol var. kitap satın almak veya kütüphaneden kiralamak. birinin maddi külfeti var diğeri beleş. aynı şekilde birinin manevi artısı var(arşiv sahibi olmak, kütüphaneye sahip olmak vs..) diğerinin yok. lakin arşive sahip olsan bile 30/40 yıl sonra muhtemelen çöpe gidecek. aynı ikilemi film, dvd, oyun vs..de de yaşıyorum. bi daha kullanmayacağımı biliyorum.

mantıklı cevaplar bekliyorum. napak kanka? fani dünya deyip kütüphaneden ödünç'e, download edip silmeye devam mı? yoksa bi dikili ağacı bile olmadan göçüp gidecek olmanın verdiği acı mı?


 

arşiv foreva!
şöyle ki bazı kitaplar oluyor hem tek başına çok pahalı, hem ayrıca bütün kitapları tek tek satın almama -şu anda- imkan yok ; haliyle onları kütüphaneden alıyorum.
kütüphanaler candır; bazen hiç aklımda olmayan kitaplara rastlayabiliyorum ya da başka akımlar/yazarlarla tanışabiliyorum o yüzden güzel. ama soruna cevap kesinlikle arşiv.

ha ayrıca 30-40 yıl sonra çöpe gitmesi tamamen saçmalık. neden öyle düşündüğünü anlamadım? 6 yaşında aldığım kitapları ne kitabı dergileri bile saklarım. 30 yıla az kaldı yani ama boşa gideceğini sanmıyorum; birine bırakırsın? ha e-kitaplar çıktı kim napsın 40 yıl sonra kağıt kitapaları kafasındaysan çok yanlış bir kafadasın : ) zamanı geçmeyecek onların. (en kötü nostalji olur)

jimjim

maddi külfeti de sağlam sahaflar bularak azaltıyorum.yani kitap okuyan; kitaptan anlayan ve güzel kitaplara sahip bir yer bulursan ki zamanla bulursun; hem seçmede yardımcı oluyorlar hem de ekstra indirim için nazını çekiyorlar. ayrıca festivalleri de takip ediyorum. maddiyat bahanedir mazeret olamaz;)

jimjim

ben arsivcilige ciddi anlamda karsiyim, özellikle indirme filmlerle yapilana, sacma, gereksiz, bosa mastürbasyon.

kitap icinde benzer, yani kütüphanem olucak diye degersiz kitaplari saklamak bosuna amelelik, cok sevdigin illaki kütüphanemde olsun denilen kitaplar vardir gercekten alinasidir, acar bikac senede bir okursun, bunlari alabilirsin belki ama diger türlü cok sacma bence.

erisimin varsa kütüphane en mantikli, en az israf olan ve en efektif yol.

bir daha kullanmayacagin seye o kadar para vermek, bosuna evde yer kaplatmak cabasi.

internet filmciligi de ayni iste, etrafta binlerce adam var arsiv yapcam ben diyen, bir kere bile seyretmedigi dandik 2. sinif filmleri indirip saklayan 20 tane dizi arsivliyen filan, dizimag misin abi.

serabetan

ek olarak e kitap denen bir sey var illaki hepsini buliyim diyosan evimde, al bi kindle güzel güzel kullan, türkce arsiv yok pek ama.

ayrica kitap kokusu fetisti olmamak lazim, evet güzel, gercekten eglenceli kitap okumak ama kindle da ayni etkiyi yapiyor kokusu haricinde.

serabetan

Bu konuda edebiyat hocam formatlamistir beni
Arsiv kutuphane rafda duran tovlu kitaplar kadar aci verici ne olabilir, kitaplara kokular sinmeli cay kahve damlamali yasanmisligi olmalo elden ele gezmeli cok kisinin yoldasi olmali cantalarda sikismali...
Neyleyim gicir gicir rafta tozlanan kitaplari.. ruhsuz islevsiz..

Kutuphanelerden es dosttan rica ederim, yeni bir kitapsa alirim

Gercekten sahip olmak istedigim kitaplar el yazmalari, altin harfli eski osmanli lugatlari yada eski tarih kitaplari olabilir, tabi bu kitaplari fonlayacak kaymaha sahip olmadigim ve , uhtemelen olamayacagim icin (muzayedelerde satiliyor bu kitaplar) bi kitapligim arsivim hic olmayacak.

Kitaplarimi birilerine vermek aliskanlik gibi, once almak icin gozum kalir okuyunca kime versem diye bakinirim :))

cecilia

yatağım hemen kenarında iki tane kütüphanem var. keyif veriyor onların orada olması. kışın oda daha sıcak gibi geliyor, yalnızken daha az yalnız hissettiriyor. onları okurken yaşadıklarım aklıma geliyor bakınca, arada açıp bakıyorum not aldığım, işaretlediğim sayfalara. babamdan gelen bir alışkanlık benimkisi. babam anlatır hep, ona sormuşum bu kitapların ne zaman benim olacak diye küçükken :)

puc

kağıt kitapların zamanı geçmeyecek diyen arkadaş evinde kil tablet bulunduruyor mu merak ediyorum.

sleth
1

mobil görünümden çık