ağlamak istiyorum sevgili duyuru sakinleri.
martta toefl'a girip min 80/ibt alarak hazırlık kariyerime son verecek, bir kur almış bulunduğum ispanyolca'mı geliştirmek amacıyla ispanya'ya gidecektim. şu an salamanca'da olan bir arkadaştan kurs ıvır zıvır tüyosu almıştım; 'şehirdekilerle sadece ispanyolca, kurstaki arkadaşlarınla da ingilizce konuşursun (zaten başka şansın yok); ikisine de faydası olur' demişti kendisi.
fakat, sevgili babacım ben yanlışlıkla 'boğaziçi'nin hazırlığı öyle çok matah filan değil' deyince, o zaman ingilizce'ni önce hallet sen işletme okuyacaksın; çok lazım, lisansını da etkiler dedi. ingiltere'de kursa git bir şey yap, geliştir dedi. haklı olmaya kısmen haklı kendisi ama ben bi gr daha ingilizce kurs-ders hede hödö istemiyorum.
ne yapabilirim? business english, effective english gibi bi kursa mı gideyim (hayır ya hağyır!)
internship yapamam, hazırlığım. 2. sınıf olmak lazımmış en az.
work and travel hem ben istemiyorum, hem de ailem.
acep drama kursu filan mı alsam hem aksan yaparım hem eğlenirim (salladım. var mı böyle bi şey bilmiyorum. çaresizim.böhü.)
cidden zorlanır mıyım lisansa geçince o kadar ingilizceyle? (80 toefl)
boşverip salamanca'nın yolları taştan mı diyeyim?
veya ne yapayım bir şey önerin?

andy kaufman 2; yanlış anladınız siz beni toefl'ı nasıl geçerim diye şey etmedim ben ;)

 

ya, benim arkadaşım da benzeri bir dertten muzdarip. 79 toefl gerekiyor ona da, hazırlanıyor. boğaziçi yükseklisans.

öncelikle, ielts sınavına girme seçeneğini ciddi bir biçimde gözden geçir. toefl hakkında olumsuz düşünceler baya bir insanın kafasında mevcut. büept ve kontrol edenlerine zaten çok küfrediliyor.

eğer ingilizce'de gramer olarak, "pek bir eksiğim kalmadı, her şey tamam" diye düşünüyorsan, ingilizce ve ingilizce altyazılı film izleme olayına aban, ingilizce kelimeler öğren. kitap oku bol bol. mesela bir kitabın türkçesini, sonra ingilizcesini oku. bu şekilde bile bir kursa gitmeden halledebilirsin (eğer grameri halletiysen gerçekten).

internetten toefl'a kaydolup toefl denemesi çözmeyi denedin mi?

andy kaufman 2

efyi araştır farklı yerlerde ingilizce kursları oluyor. belki ispanyolca da konusulan bir yerde ingilizce kursuna gidebilirsin. onun dısında da www.wordtest.com diye bi site var üye ol, paralı ama değiyor cidden. her gün iki saatini geçirsen sitede çok ilerlersin.

likeinme

işe dilden ziyade gezip görmek olarak bak. öğreneceğin ispanyolca ya da ağdalı ingilizce belli bi süre kullanılmadıktan sonra (ki kullanılmayacak...) eriyip gidecek.

ispanya konusunda bi bilgim yok, ama ingiltere çok kozmopolit bi yer. Londrada sadece gezip tozmanın bile entelektüel olarak kooooccaman bir artısı olacaktır. Salamanca'ya gidip ilk birkaç hafta barlara takıldıktan sonra sıkılmayasın sakın?

makineci
1

mobil görünümden çık