bir ara böyle bir şey oluşturma şeysi olmuş ortamda galiba. hayata geçti mi? pdf olur, epub olur, fotoşoklanacak grafik olur, herkesin ortak bir alanı olsa sadece üyelerin ulaşabileceği, bu tip dosya alışverişleri de bu ortam üzerinden yürüse? hem kütüphane gibi olur, hem de geçici dosya saklama alanı gibi (belki seçenek falan olur dosya saklanma süresi için, ya da silinmeme kilidi olur -mesela ebooklar için)

güzel olurdu diye düşündüm.


 

bunların lisans, telif hakkı durumu ne olacak ?

facebook

cc dokümanlardan bahsediyorum genel olarak, korsan yayın olarak değil yani. mesela makaleler, milletin kendi yazdığı şeyler/denemeler, telif süresi dolmuş kitaplar da olabilir tabii ki; yayınevi batınca telif hakları da ortadan kalkıyor diye biliyorum örneğin.

loveinaflipbook

yapam mı böyle bişey ya, bi piyasaya bakayım ben, ekşi dosya diye sub yaparız. enim serverlarda ne kadar alan var bandwith ne bi bilgi alayım da.

godless frog

hocum masrafları tek başıma karşılayacak olsam zaten site kurar, buradan da tanıtımını yapıyor olurdum. ekşiduyuru ahalisi olarak birlikte faydalanabileceğimiz bir şeyden bahsediyorum, herkesin işi duyuru platformu üzerinden görülebilsin diye. 2MB'a kadar resim yükleyebiliyor zaten millet hali hazırda, benim düşüncem belli bir online kalma süresi (örneğin seçilebilir şekilde 1gün, 1hafta, 1ay, özel durumlarda da daimi) olmasıydı bu dokümanların, böylece devri daim olacağından yer sıkıntısı da olmaz diye düşündüm. bir makale ne kadar oluyor ki ortalama? ya da bir psd dosyası ne kadar olabilir ki? zaten sınır da konabilir çok kolay bir şekilde.

loveinaflipbook

millet yazdığı aplikasyonları da paylaşır mesela, fikir almak ya da test yaptırmak için. herkese daha da faideli bir oluşum olur, ekşiduyuru'nun değeri artar bence.

loveinaflipbook

aslında ekşitorrent tracker kurulsa tadından yenmez.

late viper
1

mobil görünümden çık