evvet sevgili duyurucular.
sevgili anacığım 2-3 yıl kadar önce emekli oldu. öğretmendi kendisi, işini de çok seviyordu ama yorulmuştu; 10 adet 25 yıllık arkadaşıyla birlikte emekli oldular.
ilk zamanlarda iyiydi dinlendi filan ama bu yıl ben de evden gidince iyice boşluğa düştü kadıncağız. babam 7de geliyor eve. iki kişi yaşıyorlar.
arkadaşlarıyla hemen her hafta görüşüyorlar yine ama o çalışırken bir güne hem evi hem işi hem gezmeyi sığdırdı; şimdiyse iyice ev hanımına bağladı. artık canı dışarı çıkmak bile istemiyor ve bu durumdan hiç hoşnut değil.
kafe-kitabevi gibi bir planı vardı ama malum kriz var, e bi de konya'da yaşıyoruz tutmayabilir bu proje. hayal kırıklığı olabilir onun için; ki bu daha kötü sonuçlar ortaya çıkarır.
ne meşgale bulsam ben anneme bir şey söyleyin.
üzülüyorum, o enerjik kadın gitti; mutsuz, yorgun bir insan geldi.
ahşap boyama vs yapacağını pek sanmıyorum hani böyle toplulukla yapılacak bir hobi veya işkolu ne olabilir ki?
şehir konya, anne 48 yaşında, okumayı çok sever, sosyal yönü güçlüdür.

 

internetle arası iyiyse bir blog açabilir, istediklerini yazabilir. en azından evde sıkılmaz.

türk sanat müziği kursları oluyor ya -adını unuttum-, hani toplaşıyorlar, birlikte sazla sözle söylüyorlar, hatta konser bile verebiliyorlar. benim bi tanıdığım teyze yapmıştı bunu misal.

rectoa

özel ders vermeyi denesin?

deckard

koruyucu aile olmakla ilgilenirler mi dersiniz? belki bir çocuğun hayatını güzelleştirmeye gönüllü olurlar.
www.shcek.gov.tr/hizmetler/cocuk/Koruyucu_Aile_Hizmetleri.asp

bridey

Egitim vakiflarinda gonullu olarak calisabilir. Cocuklarla vakit gecirme, belki kitapla ilgili bir sey yapma sansi verir bu ona. Ogretmenlerle de ic ice olur.

wpi

yoga

desdinova

konya'da var mı bilmiyorum ama (büyük ihtimalle vardır) açev'in işlevsel yetişkin okuryazarlıgı programı'nda çalışabilir. benim annem de çalışıyor o programda. hem öğretmenmiş hiç zorlanmaz. ayrıca hem koşturmadan vaktin nasıl geçtiğini anlamaz hem de faydalı, hayırlı bir iş yapar.

mahallenindelisi

anneme bir gün bir kedi yavrusu getiridim (kedi sevmem derdi) hayatı değişti.

thefin

(bkz: annesi emekli olan çocuk/@endless dream) (briçe geri döndü, ucuzunu buldu) deneyimliyim bu konuda... bizimki şu an kendini briçe verdi. Konya'da durum nedir bilmiyorum ama süper işe yarıyor ondan eminim. Hem sosyalleşme, hem kafa dağıtma, hem eğlence...Kumar falan da değil sonuçta, semtteki briç derneğine gidiyor, kurslara katılıyor falan filan. Notlar alıyor, ders çalışıyor, vs.

Veya madem öğretmendi, blog açıp hayrına ders anlatsın kendi branşında? 4 nesillik hayır duası alır.

Bir de kadın kolları oluyor, siyasetle arası varsa, sıcak baktığı bir partinin kadın kollarına katılabilir. Olmadı Mor Çatı, Uçan Süpürge vs gibi bağımsız kurumların Konya'da yürüttükleri işlerle ilgilenebilir...

endless dream

çocuk yuvasında gönüllü olabilir.

likeinme
1

mobil görünümden çık