öldürmek istemezdim ama ne yapacağımı bilemedim. evdekiler görmeden yok etmem lazımdı hepsini ama bitmiyorlar her yerden çıkıyorlar.

ne önerirsiniz?


 

evi temizle. sağda solda yemek artığı, ekmek kırıntısı bırakma. yerleri güzelce sil. sonrasında karıncaları takip et, eve girdikleri deliğin önüne tuz dök.

kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci

tuz işe yaramaz. Karıncaları önleyen zehir tozları var. Onlardan dökmen lazım. Ama öncesinde güzel bir temizlik yapman lazım. Hem de çok çok ince ayrıntılı temizlik yapmalısın. kalebodurların aralarında kalan, kaloriferin altına sıkışan, mutfak dolabının çekmecelerinin altına düşen, buzdolabının altına düşen her bir kırıntıyı temizlemelisin, yoksa kurtulamazsın.

sinematematikci

raid karınca yemi. anında yok oluyorlar. :)

9kuyruklukedi

karıncaların geldiği yere dikkat et şeker vs. dökülmüş olabilir mi? yani izledikleri rotada illaki işlerine gelecek yiyecek vs. vardır. naftalin bulabilirsen geldikleri yola dök tek etkili çözüm odur...

birde öldürme can neticesinde..

synche

öldürme,rotalarını takip et, eve girdikleri yola taze türk kahvesi dök.
onlar yönlerini değiştirirler.
zehirli tarım ilaçlarını kullanmayın, yazık dünyamıza.

maral

türk kahvesi işe yarar baya, ama eğer apartman gibi bir yerde yaşıyorsan onun önüne geçmen zor ilaçlanması şart apartmanın diğer dairelerinin de. sağdan soldan tırmanıyorlar türk kahvesi de başa çıkamaz temizlik de, kaynağını bulsan da başa çıkamazsın. en azından daireyi ilaçlattır.

nunishuris

eczanelerde karınca tozu satılıyor, oldukça etkili yöntem, tabiki temizlikte şart.

dusundumdusundumdurdum

vallahi 4-5 yıldır bizim evde de var. kahve, limon, salatalık, tuz, naftalin vs. bir sürü şey denedim, başarılı olmadı. hayvanlara zarar vermek istemediğim için zehirli yem, ilaçlama gibi yöntemleri kullanmadım. bence siz de öldürmeyin karıncaları, günahtır.
size şunu öneririm: onlarla yaşamaya alışın:)

marcelorios

Karınca duasını dene birde

karabela
1

mobil görünümden çık