medyanın (özellikle televizyonun) siyasal iletişim süreçlerini (seçmen-siyasal parti ilişkisi vb) ve kurumlarını (siyasal partiler vb.) nasıl etkilediğini (olumlu ya da olumsuz) açıklayınız.

Yardımcı kavramlar: Temsili demokrasinin dönüşümü, siyasal partilerin gerilemesi, parlamentonun öneminin azalması, medyanın değişen rolü, demokrasi tanımı, siyasal partilerin işlevleri ve bu işlevlerdeki değişimi, medya üretiminin şimdiliği, şimdi baskısı, seçmenler açısından değişen koşullar, medyanın sürece dahil olması, siyasal katılma, siyaset zamanı ve medya zamanı farkı, magazinleşmenin etkileri, medyanın sömürgeleştirmesi, medya demokrasisinde siyasal iktidar kimlerden oluşmakta…

böyle bi şey sorsam size; vakti olan, canı sıkılan, ilgisini ceken birileri bi şeyler karalasa çok iyi olur benim için. uzuuun biz yazı yazmam gerek final minal gakgukları. çok sevinirim bi şeyler çıkarsa, şimdiden teşekkürler canlarım

 

Konuyla doğrudan alakam yok aslında ancak merakım var. Şöyle ki; subliminal mesajları araştırıken medya manipulasyonlarını da araştırdım bir ara. Ordan beridir merak ediyorum medyanın oylara, seçmen davranışlarına etkisini. (Aklıma geldiği gibi yazıcam belki kafanızda bir başlangıç noktası oluşur).

Mesela günümüzde de Obama'nın Hz. İsa'ya benzer şekilde medyada gösterilmesi örneği var. Tam anlatamadım ama şu resimdeki gibi:

theconservativetreehouse.com

bunun dışında Cem Uzan gibi birinin neredeyse tamamen propaganda, reklamlar, medya vs yoluyla aldığı bir oy oranı var. Yani konuya şurdan girilebilir; hiç tanınmayan biri medya desteğiyle ne kadar başarılı olabilir? Tanınan, fikirleri benimsenen bir lider medya desteği olmadan ne kadar başarılı olabilir? Eksilerini artılarını ortaya koyabilirsiniz. Bu konudaki otoriteler kimlerdir? Bilmediğim için size soruyorum mutlaka bu kişilerin görüşlerine yer verin. (örneğin ekonomide Keynestir, pazarlamada Porter vs)

Ayrıca psikolojik yönü var tabi ki. Çoğunluk etkisi ve fikir değiştirme konularından da bahsedin bence.
www.uted.org
dergiler.ankara.edu.tr

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

buzbebek
1

mobil görünümden çık