"ben otostop çekerek almanya'ya geçeceğim, sonra italya'da arkadaşım var orda kalırım 2 hafta. 1 hafta da amsterdam, gezip turlayacağım işte. bana 2 ay şengen verir misin koçum?"

bu cümledeki mantık hatası nedir?
yani demek istediğim, herhangi geçerli bir sebep olmadan vermiyorlar mı?
pasaport yeşil bu arada.

diğer sorum: 25 yaş altı babanın memur olması sebebi ile alınan yeşil pasaport bir işte çalışmaya başlayınca yatırılan sigorta sonrası iptal oluyor veya rengi değişiyor mu?

 

1) yesil pasaporta vize almaya gerek yok diye biliyorum yaniliyor da olabilirim , kirmizi pasaportlu siradan insanim.

2) gecerli sebebin turistik. eger vize alman gerekirse turistik gezi yapiyorum, programim spontane , gittigim her durakta karar vermeyi dusunuyorum-otobus kullanmayi planliyorum vs dersen sana ucak bileti sormazlar buyuk ihtimal. kalcak yer rezervasyonu sorabilirler.

3)eger avrupa'ya ilk girisinse iki ay vize alamayacaksin buyuk ihtimal (vize alman gerekiyor onkabuluyle konusuyorum- zaten ilk girisinse bir ay vize almak bile eger guzel bir isin vs yoksa zor)

4)italya'da arkadasimda kalacagim derrsen davet mektubu vs isteyebilirler , onu hic katma , internette ucuz, yeri geldiginde depositini geri odeyen hostel siteleri var. onlardan gostermelik rezervasyon yap sonra iptal et parani geri al ya da az biraz para yak depozite. gercekci olsun ama rezervasyonlarin.

5) sigorta muhabbetini bilmiyorum. dedigim gibi siradan insanim.

harrage
1

mobil görünümden çık