[q]
(6) 

Avusturya Vizesi

bi mekan #592747
Merhaba,

Gelecek hafta Avusturya Büyükelçiliği'ne vize için başvuracağım. 14 günlük seyahatimde ilk gideceğim ülke Avusturya ve 7 günümü orada geçireceğim. Geri kalan günlerde ise 2 ayrı şehirde konaklayacağım, hostel rezervasyonlarımı da yaptırdım. Avusturya'da yaşayan/çalışan bir arkadaşımdan davet mektubum da olacak.

Elçiliğe gerekli tüm belgelerle birlikte, bu programımdan şeffaf bir şekilde bahsetmeli miyim, yoksa sanki yalnızca Avusturya'da kalacakmış gibi mi davranmalıyım? Bu konuda çelişkili açıklamalar var, karar veremedim. Bana her şeyden bahsetmek daha mantıklı geliyor sanki. Tecrübesi olanlar varsa, cevaplarsa çok sevinirim!

 

bahsetmenize gerek yok. sorarlarsa söylersiniz, su anda schengen kurallari dahilinde gayet normal olani yapiyosunuz.

yani 14 günlük tatilde 7 gün avusturya da kaliyorsaniz zaten avusturya kaldiginiz baska ülkelerden schengen almak zorundasiniz diyemez size. %50 si orda geciyor cünkü.

serabetan

tek girişli vize verebilirler bahsetmezseniz. bence bahsedin neden o ülkelerden değil avusturyadan başvuruyorsunuz diyebilirler ilk giriş yapacağınız ülke olduğunu söylersiniz.

rory

avusturya cevresindeki ulkelere trenle seyahat yapacaksaniz sayet vizeye gerek yok, kimse ulkeye girerken vizenizi vesair kontrol etmiyor rahat olunuz. defalarca varsova viyana arasi mekik dokumus biri olarak rahatlikla soyluyorum bunu.

düşünüyorum öyleyse vurun

Tek girişli vize almamda sorun yok, çünkü o tek giriş zaten Schengen bölgesine tek girişi kapsıyormuş, ben de Schengen bölgesini terk etmeyeceğim. Ziyaret edeceğim diğer iki ülke Polona ve Çek Cumhuriyeti yalnızca. Teşekkür ederim!

bi mekan

hayir tek giris sadece avusturyaya girisi kapsar dikkat edin eger trende kontrole denk gelir iseniz sorun yasarsiniz.

sahsen 5 senedir avrupada, bunun büyük kisminda da avusturyada yasayan biri olarak uyarmak isterim. avusturyadan almanya, cek cumhuriyeti ve slovakyaya giris yapilan otobüs ve trenlerde pasaport kontrolü yapildi bana.

serabetan

tek girisli vize schengen bolgesine bir kere girisi belirtiyor bildigim kadariyla. yani schengen bolgesinden cikis yaptin mi bir daha giremiyorsun. daha onceden aldigim tek girisli avusturya vizesiyle arabayla viyanadan munihe gectim. almanyada polis cevirmesinde hic bir sorun yasamadim.

engel
1

mobil görünümden çık