selamlar,

bu IOS cihazlarda GPS kullanım performansını merak ediyorum. eşimde iphone 4S var, bu haftasonu tatilde kullanmaya kalktık, 3G istedi illa. 3G olmadan bi halta yaramıyor mu bu GPS? mesela ipad'lerde de aynı mantık mı var? normal internet bağlantısı olmayan/telefonun çekmediği yerlerde GPS özelliği de kullanılamıyor mu bu cihazlarda?

mesela olur da sadece wi-fi'li bir ipad alsam, GPS konusunda şapa mı otururum yani?

 

igo turkey adıyla satılan ve navigasyon yazılımı olarak geçen yani haritası alete yüklü olarak gelen bir yazılım kullanırsan 3g vs hiç ilgin olmadan navigasyon yapabilirsin (hediyesi 29.99 dolar). Sen muhtemelen haritalar yardımıyla navigasyon yapmaya kalktın o yüzden de bağlantı bulamayınca patladı zavallıcık. E normal tabi.

sadece wifi'li ipad'lerde gps çipi yok dolayısıyla GPS konusunda şapa oturursun. 3G olanlarda sorun yok. Telefon çipiyle beraber geliyor GPS çipi. Tipik Apple işte ;)

ozdek

Ipad wi-fi de tümlesik gps yok diye biliyorum. Yane internet bağlantısı olmadan konumunuzu belirleyemez.

soulpuppet

iphone 4s'te gps özelliği tabi ki var, internet olmadan sizin koordinatlarinizi bulur ancak haritalari internet üzerinden yüklediği için bu koordinatları harita üzerinde gösteremez. haritalar üzerinden gps kullanmak istiyorsanız internet pakedi almak zorundasınız yani. ya da haritalari telefona kaydeden parali bir uygulama yükleyip internet olmadan gps kullanabilirsiniz

dusendeli
1

mobil görünümden çık