çok ciddi, akedemik bir araştırma olmasa dahi, özellikle sosyolojik veya psikolojik açıdan incelenen bir araştırma \ yazı okumak istiyorum bu konuda.

şöyle ki,
twitter.da insanların (özellikle kızların) paylaştığı şeyler çok gereksiz ve hatta zaman zaman rahatsız edici. ama bunlardan onurlanıyor, gururlanıyorlar.
facebookta, şuradayım buradayım check in yapayım, kahve aldım onu paylaşayım olayları çok rahatsız edilic.
instagram olayı çok çok mide bulandırıcı. #arkadaşlık, #dostluk #mutluluk #ders çalışma vs vs vs.
görgüsüzlük diyecem, tam olarak denmiyor da.

bir süre facebook.tan uzak kaldım. ama iletişim halinde olmak için geri döndüm. anasayfamda kimsenin paylaşımlarını görmesem de var olduklarını biliyorum.

son bi kaç senede çıkan bu kendine aşikar etme huyu nereden geliyor?
@metro, @mutfak @okulda falan, neden gerek var?
hoş bi kahvaltı yapıyorsa bunu paylaşması neden?

neden bu kadar seviyorlar kendilerini açığa vurmayı, her şeyi paylaşmayı?

 

facebook, twitter ve türevlerini kullanmayıp, sadece linkedin -ki en son ne zaman girdim hatırlamıyorum- ve soundcloud hesabı olan biri olarak, bu olay en basitinden kendini anlatma ve tatmin etme isteğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. daha doğrusu, kendini gerçek hayatta kanıtlayamamış ya da kendini yeterince tatmin edememiş insanlar, bu şekilde yapay bir tatmin olma yoluna gidiyorlar. bir fotoğrafına yüzlerce beğeni geldiğinde yaşadığı zevke eş değer bir tadı gerçek hayatta bulamadığından, bu yoksunluktan doğan takdir edilme beklentisiyle paylaşıma devam ediyor. tabi bu dediklerim sosyal medyayı doğru kullanmamayı alışkanlık haline getiren kişileri kapsıyor. yoksa ben de twitter'ım olmamasına rağmen, bazı iyi işler paylaşan twitter hesaplarına göz atıyorum zaman zaman.

philus
1

mobil görünümden çık