Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Fransa'da master yapıyorum ve yazın burada olmadı Avrupa'da başka bir ülkede staj yapmak istiyorum. Europass vardı birkaç yıldır kullandığım, iş/staj başvurularında pek esamesi okunmadığını öğrendiğim için şimdi baştan bir CV hazırlayacağım.

Merak ettiğim konu şu; şimdi ben zamanında Alaska'da üç ay çalıştım. Balık temizlemedim, paketlemedeydim:) Bunu CV'ye nasıl yazsam diye düşünüyorum. Başvuracağım şirketlerde öyle KOBİ filan değil açıkçası, gaza gelip uluslararası şirketleri gözüme kestirdim.

Eski CV'mde "organization of packing process in the plant" gibi bir şey yazıyordu ama bir yere göndermediğim için üzerine kafa yormamış, gerektiğinde düzenlerim diyerek öyle bırakmıştım. Bunun gibi bir şey yazsam, adamlar mülakatta sorsa ne organizasyonu yaptın diye herhalde gülmeye başlarım:)

Doğrudan günde 16 saat it gibi amelelik yaptım, binlerce balık paketledim diye mi yazayım. Yoksa yukarıdaki gibi afili bir tanımlama yapıp mülakata çağrılırsam altını nasıl doldurabilirim diye mi düşüneyim? Şaka bir yana her şekilde doğruyu yazma taraftarıyım ama nasıl yapayım bilemedim.

Ha bir de, Work&Travel Avrupa'da biliniyor mu? Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye ve 3-5 Doğu Avrupa ülkesi dışında bu programı bilen eden, öğrenci gönderen ülke yok. Burada millete work and travel ile gittim dediğimde bön bön bakıyorlar:)

Şimdiden teşekkürler,

Esen kalın.

 

Yazmaktaki amacım süre değil zaten. Hem yurtdışı tecrübesi neticede hem de Alaska yani, ilgilerini çekebilir. Çekmeyedebilir tabi.

İt gibi çalışmanın ayıbı yok tabi, öyle olduğunu düşünsem Alaska'ya değil New York'a giderdim. Çok çalıştım demeye getirdim, neden böyle bir anlam çıkardın onu da ben anlamadım ya neyse.

o s c a r

@diamonds and rust, haklı olabilirsin, sağol. artısı eksisi olmayacak olsa bile yazarım yine de gibime geliyor.

@neverending nightmare, kendimce tek iş geçmişim bu benim de zorunlu stajı saymazsak. iş geçmişine yazmazsam iş geçmişi diye bir başlık da açmam, açamam o zaman yani:)

o s c a r

@snowflake, sağol yorumun için. yazdıklarına katılıyorum. zaten yazmamayı hiç aklımdan geçirmemiştim. bitirdim demin. w&t program, balık endüstrisi diye bahsettim. paketleme diye de ekledim.

o s c a r
1

mobil görünümden çık