Merhabalar efenim;

Biz bir miktar afiş bastırmak istiyoruz ancak aklımıza takılan çok acayip sorularımız var.

ilk ve en önemli soru: afişi hangi bir matbaa da bastırmalıyız. daha önce böyle bir işe kalkışıp memnun kalan var mıdır, bize tavsiyede bulunabilir midir? (tercihen ankara)

ikinci soru: bu bize ortalama kaça patlar? (500 ila 1000 adet bastıracağız. belki biraz da el ilanı bastıracağız. ve evet bilet de bastıracağız.)

üç: afişin kaç renkten oluştuğu fiyatı ne yönde etkiler. seçeneklerimiz tek renk/çok renk midir yoksa tek renk/iki renk/.../çok renk şeklinde midir?

dört: matbaacılıkta kullanılan kağıt boyutları A serisi gibi midir 35*50 gibi midir yoksa herhangi boyutlarda da baskı yapılmakta mıdır?

bunlar hakkında bilgisi olan varsa bir grup öğrenciye çok yardımcı olacaktır.
teşekkür ederiz efenim. sağolunuz varolunuz.

 

ankarada herhangi matbaa bilmemekle beraber;
"500 1000 tanesi " demek sadece yeterli değil, bastıracağınız kağıdın kalınlığı önemli, fiyatı etkiler. laminasyon(vernik gibi hafif parlaklık verir ince naylon bir tabakadır) olursa fiyatı etkiler.

normalde standardı 4 renktir. 2 renk olursa pek birşeye benzeyeceğini zannetmem afiş sonuçta. çekici olmalı. 4+ üzeri renk altın yaldız, kabartma tarzı şeylerde kullanılıyor.

istediğiniz ölçüde baskı yaptırabilirsiniz. isterseniz üçgen bir tasarım bile bastırabilirsiniz ama bunun için matbaalar özel bıçak yapacaktır, maliyettir.

ymerdiveni
1

mobil görünümden çık