bugün dikkatimi çekti de,
Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde yollar kesik kesik çizgili, şerit değiştirmek serbest,
peki Boğaziçi köprüsü neden düz çizgili ve şerit değiştirmek yasak?
tinyurl.com
tinyurl.com

 

bu biraz serit sayisiyla, seritlerin uzerinde ayni hizadaki yuk bindirimi ve ayni seritteki belli suredeki yuk bindirimi ve hatta trafigin yogunluklariyla ilgili bir strateji sanirim, ama guzel soru hakkaten.

ermanen

FSM ağırlıklı olarak büyük ve ağır taşıtlarca kullanılıyor. birinin ardına takılı kalan konvoy trafiği sıkıştırmasın diye geçiş izni var. BK ise her türden taşıta ve özellikle zıpır hız tutkunlarına açık: makas yapıp da köprüden aşağı sarkmasınlar deyü.

(not: desteksiz ama iyi atarım)

507

boğaz köprüsü fsm ye göre sanırım daha eski teknolojiyle yapıldığı için daha yüksek frekanslı esneme yapıyor. şahsi fikrim bu ve bunun gibi mühendislik detayları ile ilgili sebeplerle bu uygulamaya gidilmiştir.

hevipeyra

çizgiyi çizenler aynı kişilerse bi şekilde :) değişiklik olsun diye yapmıştır

artikbenimdebirvolvomvar

boğaziçi köprüsüne sanırım ağır taşıtlar giremiyor. ağır taşıtları bırakın panelvan falan da giremiyor kangoo falan dahi olsa.
ya da fsm'ye. ikisinden birine.
bununla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum.

burfak

hevipeyra biraz deginmis, onun dısında askılar da farklı tiptedir. bk da caprazken fsm de duzdur. capraz oldugundan bgalantı noktalarında iki eksende gerilme ve yorulma etkisi cıkıyormus tasarımda gozonunde bulundurulmamıs diye aklımda kalmıs. fsm de ise bu ıkıncı eksenın etkisi gozardı edilebilir durumda. boyle bisiler tamamen mukavemetle alakalı bi durum.

bryan fury

(bkz: #8220536)

aynen burada yazan gibi bir durum bence.

kibritsuyu

bence sadece iş olsun diye yapılmıştır. nasıl birkaç aydan beri boğaz köprüsünün her iki yakadaki girişinde gereksiz kasisler varsa bu da onun gibi birşey. sabah saatlerinde zaten yavaş olan trafiği daha da yavaşlatıp gece saatlerinde de hızla gelen araçların takla atmasına sebep olurlar.

qusqus
1

mobil görünümden çık