bir cihaz geliştireyim diyorum, gps'ten koordinat bilgilerini çeksin saat bilgilerini çeksin otomatik olarak namaz vakitlerini göstersin. bi bakarsın tutar bu cihaz, arap ülkelerinde satarım.

enlem-boylam, ülkelerin ulusal saatleri vs hep işin içine giriyor sanırım. kabeye uzaklık, sinüs-kosinüs derken.. nerden bulunur bu hesaplama yöntemi?


 

islam'ın en fatal bug'larından biri bu.

fazla yüsek/alçak enlemlerde güneşin ufukla pek alakası olmadığından "güneş ufuktan doğmadan" yok efendim "gün ışımadan" gibi kavramlar yalan oluyor. iftar sahur olayı zaten ayrı bir komedi.

bu gibi durumlarda yakınlardaki (mantıklı miktarda gün ışığı alan) bir ülkeyi referans alırlar. yani aradığınızı bilimsel olarak hesaplamak imkansız, çünkü kuralların kendisi başta bilimsel değil, matematiğin evrensel kurallarıyla alakası yok.

bu işinize yarayacak: praytimes.org - unutmayın ki vaktinde güneşten bşaka bir şey yoktu, buradaki fonskiyonlar tamamen insanların sonradan eklemesi, onların deyişiyle "çözmesi".

celeron 300a

bin fetva giriyor o işin içine istisnai bir sürü püsür girer işin içine. hedef kitlen çoğunluğu irrasyonel şeylere inanan insanlar. şimdiden kolay gelsin.

ismail yk

akilli telefonlarda bu isi yapan kirk tane uygulama var. niye cihaz tasisin millet bir de?

aklimiseveyim
1

mobil görünümden çık