Evet bunu biz de merak ettik ve akademik anlamda biraz ölçelim dedik. Azıcık yardım edebilir misiniz? Anket aşağıdaki linkte.

Çok teşekkürler

www.webropolsurveys.com

 

doldurdum ama sıkıldım doldururken sorular daha kısa olsa daha çok kişiye ulaşabilirsin

basond

yapıldı zaten, etox. hatta eski çalıştığım şirket yaptı. bi tek motoru hazır motor(sanırım megane motoruydu), çünkü motor üretmeye kolay kolay izin vermiyorlardı hatırladığım kadarıyla. kasada fiber amk. her neyse bunları kimse bilmiyor tabi, patron uçuk fiyatlarla bi kaç tane sattığında biz şirket çalışanları olarak alan kişilere vay enayi derdik içimizden, dışımızdan söylemezdik tabi patron oyar.

vur joker vur

sonuçlarını ben de merak ettim. sonuçları herkes görebilecek mi?

sutlu nescafe

etox'un sadece motoru değil kabininde de bir yığın megane parçası var, stopları 106 stobu vs. nasıl kimse bilmiyor ayrıca? sizin şirkette çalışıyor olmanıza rağmen pek bir şeyden haberiniz yokmuş bence.

şimdi burada şöyle bir problem var, bizimkiler her zaman olduğu gibi yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışıyor. motor üretmiyorsun, şasi geliştirmiyorsun, bu sektörde bir ar-ge'n yok, kısacası teknoloji üretmiyorsun, hop araba üretmeye çalışıyorsun. hem de spor araba. sonra ortaya böyle komik örnekler çıkıyor. başlayacaksan kuş serisi tarzı ortadireğe hitap edecek, mütevazi, az yakan, parçası bol, asgari yolcu güvenliğini sağlayan, ne bileyim c-segment sedan otomobil üreterek başlayacaksın ki bir anlamı olsun yaptığının. bu da küçük üreticinin yapabileceği bir şey değil, büyükler de yanaşmıyor. teşvik var güya yerli otomobil için ama hikaye gibi geliyor bana. maalesef bu yüzden etox'muş sazan'mış, koca bir sıfır. türk ferrarisi spor araba, motor 1.3 dizel. at şeyine kelebek. neyse.

anketi de doldurdum, ikinci sayfadaki soruların hemen hemen hepsi aynı. insan ister istemez otomatik olarak aynı seçeneği işaretlemeye başlıyor.

nxtrls

Anketi yaptım ancak çok boş sorular neredeyse aynı sorular uzun ve sıkıcı sorular... Başarısız bir anket bana göre.

ayrıca aynı paralara bilinen kaliteli markaları almak varken gidip yeni ve kendini kanıtlamamış bir markayı almamayı "Türk" olmaya uygun bulmayacak bir zihniyeti de anlayamıyorum.

İthalatı sınırlandırmak nedir?
Türk ya da yabancı farketmez hiç kimse rakiplerini engelleyerek yükselmemeli, Gerçekten kaliteli birşeyler üretmeyi başarırlarsa zaten tercih edilirler... Başaramıyorlarsa da bizi gerçek kaliteden uzaklaştırma hakları yok!

"Türkiye'ye girişlerinin azaltılması için yabancı ürünler yüksek oranda vergilendirilmelidir." maddesine ise gülmemek için ne kadar uğraşsamda güldüm.
Şuanki vergilerden haberiniz yok sanırım? Arabaların kendisinden daha fazla vergi ödüyoruz...

ucan spagetticanavari

@nxtrls
benim bahsettiğim bundan 6 sene öncesi. etox daha 2 taneydi o zamanlar. şimdi popüler olduysa bilemem. ki bence halada popüler falan değil, yolda 100 kişiye sorsan etox'u duydun mu diye 99'u hayır der. ayrıca milletin haberi yok derken, satıldığına şaşırdığımız için dedim. madem adamın haberi var, ne diye o kadar para döküyor derler adama.

vur joker vur

popüler olduğundan değil, otomotiv sektörüne biraz ilgili biri arabanın zaten sağdan soldan toplama olduğunu fark eder-ediyor diye dedim. arabayı para verip alan da sanmıyorum ihtiyacı olduğu için almış olsun. reklam için almıştır, ne bileyim destek için almıştır, belki sadece göstermeliktir. kim ne yapsın etox'u? trafikte görülmüşlüğü de yok zaten.

nxtrls
1

mobil görünümden çık