Fransa'da işletme yüksek lisansı yapıyorum. Okulum iki senelik, haziran'da ilk seneyi bitirmiş olacağım.

Geliş amacımın nedenlerinden bir tanesi de iş hayatıma Avrupa'da başlamak. Bu nedenle yazı da boş geçirmeyeyim, üç aylık tatilin en azından iki ayını tercihen Fransa'da olmadı Avrupa'da staj yaparak geçireyim istiyorum. Hani hem iş hayatını biraz olsun tanıma fırsatım olsun hem de mezuniyet sonrası iş başvurularında bir avantaj sahibi olayım.

Açıkçası öyle vasat bir yerde okumuyorum. Fransa'da adı sanı duyulmuş, kaliteli bir okul. Ama gelin görün ki geçtiğimiz ay yaptığım staj başvurularından mütemadiyen red cevabı geliyor:) Mülakata bile çağırmadılar sağolsunlar, eheh. Çok yükseklerde uçmamın da etkisi oldu şüphesiz ya, neyse. Yazın üç ay boyunca Türkiye'de boş boş oturma ihtimali aklıma geldikçe sigara üstüne sigara yakıyorum yahu. Gelecek kaygısı denen şeyi yavaştan ben de yaşamaya başladım.

Elbet aranızda yaz için staj arayan veya önceden benim durumumda olup da staj yapmış olan vardır diyerekten soruyorum;

- Var mıdır Avrupa'da staj aramanın püf noktaları? Ne bileyim misal Avrupa'da okuyan yabancı öğrencilere staj ayarlayan bir kurum vardır da haberim yoktur hani. Faydası dokunabilir diyeceğiniz her türlü fikre açığım.

Fransız-Türk iş adamları derneğine ikidir yazıyorum, itlerin taktığı yok. Okulun kariyer ofisiyle de randevu ayarladım ama o da cuma günü. Beklemeden bir de sizlere danışayım dedim.

Hani hiçbir şey bulamazsam Türkiye'de vakit öldürmektense geçenlerde Türk dönercisindeki abi "Gel olm alırım ben seni yanıma yazın bir kaç ay ne olacak" diyordu, valla onu zorlayacağım:)

 

Şuradaki staj ilanlarını düzenli takip et belki bir şeyler çıkar ya.

www.ab-ilan.com

alkolikfedai

Hangi okuldasin ve MBA mi yapiyorsun? Okulun kariyer servisi en dogru adres (eger iyi bir kariyer servisi varsa)
Hemen hemen tum buyuk uluslararasi sirketlerin staj imkanlari var, kimisi graduate programlar icin. Aklima en basitinden gelen P&G, Sony, Toyota etc. Tabi genelde oldugun ulkenin dilini bilmen gerekiyor ama Bruksel, Hollanda vs merkezli yerler icin o pek problem degil sanirim. Yine de MBA yapiyorsan isin zor diyebilirim malesef, bir cok yer grad seviye intern almiyor benim gorebildigim. Bir de hangi sektor vs dusunuyorsun onu da belirtirsen belki 2-3 birsey daha yazabilirim.
edit: hizli yazarken sacmalamisim duzelttim.

2pac

nasil bir sey aradigini bilemiyorum ama, sanirim staj olsun da cv'ime ekleyeyim yeter diyorsun.
www.eurobrussels.com linkinden ozellikle bruksel'de staj bakabilirsin. yuzde 90'i avrupa birligiyle ilgili seyler.

okuz
1

mobil görünümden çık